Orbánviktorozással reagált a fővárosi közműholding legyurcsányfiókázott vezére a kormánysajtó támadásaira

2021. december 22. – 18:41

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánysajtó lapjai az elmúlt két napban több anyagban is foglalkoztak a budapesti közműholding vezérigazgatójának, Mártha Imrének az életmódjával. Luxusórákkal, alulöltözött hölgykísérettel töltött luxusnyaralással, méregdrága autóval – egy állítólag 100 milliót érő Bentley-vel – és szintén méregdrága villával támadták, többször is Gyurcsány-fiókaként emlegetve őt. A cikkekben azt is szóvá tették, hogy alig jár be dolgozni, munkaidőben posztolgat munkaidőben készült, úszómedencében lubickolós képeket.

Mártha már kedden, az első cikkek megjelenése után reagált lapunknak az őt ért első vádakra – a kormánysajtóban megjelent cikkekben nem szólalt meg –, de szerdán már a BKM, vagyis a fővárosi közműholding Facebook-oldalán is közzétettek egy reakciót a cikkek állításaira.

A BKM közleményében felidézik, hogy a Gyurcsány-fiókaként emlegetett Mártha először Orbán Viktor miniszterelnöksége idején került állami cég vezetésébe: „Mártha Imre hálás Orbán Viktor Miniszterelnök úrnak és akkori kormányának, hogy az első Orbán-kormány idején, angliai egyetemi tanulmányai után 27 évesen kinevezték a Magyar Villamos Művek (MVM) élére vezető tisztségviselőnek, igazgatósági tagnak” – írják. Ezt követte Gyurcsány Ferenc, aki a közlemény szerint „pár évvel később felkérte, hogy folytassa az MVM vezetését”.

A közlemény szerint az ingatlan 12 éve van Mártha családjának birtokában, míg a Bentley valójában egy „műszaki kuriózum”, amit 2008-ban gyártottak, Mártha azt használtan vette 2017-ben. (Mellékszál, de ezek szerint a magyarországi átlagos autó szintén nem is normál használatú gépjármű, hanem „műszaki kuriózum”, a KSH tavasszal közzétett adatai szerint ugyanis, mint ebben az Alapjárat-cikkben olvasható, 2020 végén 14,7 év volt a forgalomban lévő magyar autók átlagéletkora, tehát egy átlag magyar autó valamikor 2005 közepén készült.)

A közlemény szerint az egyes munkahelyeken eltöltött idő értelmezhetetlen, egyfelől mert Mártha több vezetői megbízása miatt az elmúlt két évben három különböző helyszínen végzett irodai tevékenységet, másfelől pedig a kormányzati járványügyi rendelkezésekkel összhangban a BKM minden dolgozója, aki tehette, „korlátozta a hivatali jelenlétek, és ezzel a személyes kontaktusok számát”.

A BKM a Márthát ért támadásokra kiadott reagálásban többször is használja a „megfigyelés” kifejezést – sőt, egy helyen „többszöri, folytatólagos megfigyelés”-t írnak –, míg a róla napvilágra került fotók kapcsán azt is írják: „azok feliratai bizonyítható módon utólag manipulálva lettek”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!