A vendéglátósoknak nem tetszik, hogy élelmiszert is lehet vásárolni a Szép-kártyával

2021. december 27. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) aggodalommal fogadta azt a csütörtökön Orbán Viktor által bejelentett, pénteken pedig a Magyar Közlönyben is megjelent kormányrendeletet, mely szerint 2022. február 1. és május 31. között az eredetileg a belföldi turizmus ösztönzésére bevezetett Szép-kártyával élelmiszert is lehet vásárolni.

Baldauf Csaba elnök a Turizmus.com-on megjelent karácsonyi interjújában azt mondta, a szakmát teljesen váratlanul érte a bejelentés. Elmondta, hogy a kártyához tavaly csatolt adókönnyítés 2020-ban és 2021-ben is nagyban hozzájárult a belföldi kereslet növeléséhez, valamint a járvány miatt nehéz helyzetbe került vidéki, sok esetben családi üzemeltetésben lévő szálláshelyek, éttermek túléléséhez, és az MSZÉSZ attól tart, hogy

a rendelet miatt az emberek inkább élelmiszerre költik a Szép-kártyára kapott juttatásaikat.

Ugyanakkor a szakmai szervezet jövőre is fenntartaná a Szép-kártya kedvezményes adózási feltételeit, valamint 2022. július 30-ig mentességet kérne a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól.

(via 444.hu)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom