Kiderült néhány részlet a Szép-kártyás élelmiszer-vásárlásról

2021. december 25. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Két fontos részlet is kiderült a pénteki Magyar Közlönyből, a Szép-kártyával való élelmiszer-vásárlásról – szúrta ki a 24.hu.

Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy jövő év februárjától boltokban is elfogadják majd a Szép-kártyát, de akkor nem derült ki sok részlet erről, szinte csak az, hogy februártól lehet így fizetni.

Az egyik új információ, hogy egyelőre május 31-ig, vagyis a koronavírus miatti veszélyhelyzet végéig lehet majd élni ezzel a lehetőséggel. A kártyával alkoholt és dohányárut nem lehet venni.

A másik új részlet, a Szép-kártyás fizetést érintő áprilisi változtatásokra vonatkozik. Akkor szabaddá tették az átjárást a Szép-kártya alszámlái közt, így például a szállásfoglalásokra vagy kultúrára fordítható zsebekben ragadt összeget akkortól már melegételre is lehet költeni. Mindezt az is indokolta, hogy a szálláshelyek 2020 novemberétől zárva tartottak, csak üzleti és oktatási célból fogadhattak vendéget, de a kulturális szektor is leállt a járvány miatt.

Ezt először az idei év végéig tervezték, majd novemberben meghosszabbították az intézkedés határidejét 2022. szeptember 30-ig. A mostani korányrendelet alapján ezt a határidőt kitolják 2022. december 31-ig.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!