Szép-kártya: A szálláshelyre fordítható összegből akár pizzát is rendelhet

2021. április 16. – 05:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az év végéig szabaddá tették az átjárást a Szép-kártya alszámlái közt – derült ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből.

Ez azt jelenti, hogy például a szálláshelyre kapott béren kívüli juttatást fel lehet használni melegételre vagy egészségügyi, kulturális célokra is. A könnyítés a rendelet kihirdetése utáni tizedik napon, azaz jövő vasárnap lép életbe, és az év végéig érvényes.

Korábban az MSZP nyújtott be erre törvényjavaslatot, amelyben azt is kérték, hogy élelmiszer-vásárlásra is lehessen költeni a Szép-kártyáról. Ezt azzal indokolták, hogy a járvány miatt sokkal kevésbé használható a juttatás, mert például a szállásfoglalásokra vagy a kultúrára fordítható zsebekben ragadt összeget nem lehet melegételre költeni. Azért is volt problémás, mert a szálláshelyek november óta zárva tartanak, csak üzleti és oktatási célból fogadhatnak vendéget, de a kulturális szektor is leállt a járvány miatt.

A járvány okozta gazdasági válságban rengeteg ember vesztette el az állását, az MSZP szerint éppen ezért „sok család számára sokkal nagyobb segítséget jelentene, ha a kártyát nem csupán fitneszbérletre vagy wellnesshétvégére, hanem élelmiszerekre is lehetne fordítani.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!