350 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki a 4iG

2021. december 14. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

A 4iG Nyrt. szerdán kötvénykibocsátásra készül a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett növekedési kötvényprogramban – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az MTI által idézett közlemény szerint a kötvények kibocsátására egy szerdai aukción kerül sor. A 10 éves futamidejű, az ötödik év végétől amortizálódó, 50 millió forint névértékű, évi 6,00 százalékos fix kamatozású kötvények felajánlott össznévértéke 350 milliárd forint.

Az idei első negyedévében a 4iG már bevont 15,45 milliárd forint forrást az MNB növekedési kötvényprogramjának segítségével – közölték korábban.

A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT-en a prémium kategóriában jegyzik, kedden délután a vállalat papírjai 831 forinton álltak, a hétfői záráshoz képest 4,37 százalékkal gyengültek. Az elmúlt egy évben a társaság papírjának legmagasabb ára 1134 forint, legalacsonyabb 588 forint volt a magyar értékpapírpiacon.

Ahogy arról korábban már írtunk, a 4iG Nyrt. a jelenlegi méretét messze felülmúló terveket dédelget magában, szinte mindent vinne, ami távközlés, műhold, informatika, űrkutatás. Bár a csoport valóban nagyon szép eredményeket produkált, és jól is kommunikálta a nagyszabású terveit, az más kérdés, hogy ezek a tervek megvalósíthatóak-e. Mindenesetre ennek a kivitelezésnek a része most a körvénykibocsátás is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!