Budapest városvezetői nem élnének a Fidesz által javasolt több százezres fizetésemelésekkel, karácsonyi jutalmat sem kapnak

2021. december 10. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

Bár még nem fogadták el a Fidesz törvényjavaslatát, ami szerint a főpolgármester, a polgármesterek és helyettesek fizetése jövőre 30 százalékkal emelhető, a főváros jelezte, hogy nem akarnak élni ezzel a lehetőséggel, írta a Népszava.

A lap szerint idén Budapest városvezetői között, ahogy tavaly, idén sem osztanak szét karácsonyi jutalmat. A munkaszerződések alapján járó prémiumokat az idei év teljesítésének függvényében jövőre fizetik ki. A személyi soron megmaradt pénzt viszont a cégek szétoszthatják dolgozóik között. Ez társaságonként nagyon eltérő összeg, de átlagosan fejenként százezer forint körül van.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy jövőre 15 milliárdot költenének béremelésre. A főváros akár folyószámlahitel terhére is megelőlegezi a béremelést, de azt akarják, hogy a kormány fizessen Budapestnek 20,5 milliárd forintot, amivel kompenzálnák az iparűzési adó kiesését.

Ezt egyébként most 14 fővárosi szakszervezet is követeli a kormánytól. A szakszervezetek azt írták közleményükben, hogy a kompenzációért további akciókat szerveznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!