Mfor.hu: Közpénzből vásárolhatta be magát a fideszes Tiba István sportegyesülete az elárverezett balmazújvárosi stadionba

2021. november 17. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Már két éve annak, hogy az MLSZ pénzügyi gondok miatt kizárta az NB II.-ből a korábban több milliárd forint közpénzt bezsebelő Balmazújvárosi FC-t, de úgy tűnik, az állami pénzcsapot a csapat 2019-es bukása után sem zárták el. A focicsapatot működtető cég felszámolása nyomán ugyanis úgy tűnik, hogy a fideszes Tiba István vezette Balmazújváros Football Club közpénzből kaparintotta meg a közpénzből felújított stadion egy meghatározott tulajdoni hányadát – írja az Mfor.hu.

Noha a csapat pár éve még az NB II.-ben, sőt a 2017/18-as szezonban az NB I.-ben szerepelt, pénzügyileg a rengeteg támogatás és Tiba István személye ellenére sem tudott sikeres lenni, a helyzeten pedig nem segített az első osztályból való kiesés és az időközben lecserélődő városvezetés sem. A csapat a rengeteg támogatás ellenére sem került egyenesbe, így az MLSZ 2019-ben a pénzügyi problémák miatt elvette tőlük a licencet, tavaly júniusban pedig felszámolási eljárás is indult a focicsapatot működtető Balmazújváros Sport Kft. ellen.

Ennek részeként a kft. stadionban lévő tulajdonrészét, vagyis egészen pontosan egy 34 százalékos tulajdoni hányadot is áruba bocsátottak, de a pálya karbantartásához használt gépek, berendezések, egy furgon és egyéb eszközök is kalapács alá kerültek. A vagyontárgyakért végül 197,75 millió forintot fizetett a Tiba István vezette Balmazújváros Football Club, vagyis más szóval a fideszes országgyűlési képviselő a jelek szerint sikeresen privatizálta a stadion harmadát.

Mindezt ráadásul az Mfor.hu cikke szerint közpénzből, ugyanis a kis költségvetésű szervezet tavaly novemberben 150 millió forintos támogatást kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi), ebből pedig a 2020-as beszámolójuk szerint egyetlen forintot sem használtak fel. A sportegyesület egyelőre nem válaszolt a lap azon kérdésre, hogy valóban az Emmitől érkező támogatás biztosította a fedezetet a beruházásra, ám mint írták, mind a dátumok, mind az összegek arra utalnak, hogy Tiba István csapata ennek felhasználásával vásárolhatta be magát a stadionba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!