Belépett a szlovák online sportfogadói piacra a Szerencsejáték Zrt.

2021. november 16. – 10:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Szerencsejáték Zrt. helyi leányvállalatán keresztül megkezdte működését betRing márkanév alatt a szlovákiai szerencsejáték-piacon – közölte a társaság. Az MTI-nek küldött közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. új, 2025-ig meghatározott üzleti stratégiájának egyik fókuszterülete a regionális terjeszkedés, amelynek első mérföldköve a szlovák szolgáltatás elindítása.

A betRing – jogszabályi kötelezettségeknek eleget téve – csak szlovák IP-címről, illetve szlovák állampolgárok részére biztosít online sportfogadási lehetőséget, azonban a szolgáltatás szlovák mellett magyar nyelven is elérhető – írták.

Bozóky Alex, a nemzeti lottótársaság vezérigazgatója szerint kellő tapasztalatot és tőkeerőt halmoztak fel, hogy kipróbálhassák magukat külföldön. „A szlovák online sportfogadói piacra történő belépés történelmi jelentőségű számunkra, amely egyúttal megfelelő alapot adhat egy erőteljesebb, több országot is érintő regionális szerepvállaláshoz, megteremtve társaságunk üzleti fejlődésének új irányát” – mondta a közlemény szerint a vezérigazgató.

Miroslav Baranec, a betRing rendszert üzemeltető SZRT Slovakia ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, céljuk, hogy a lehető leghamarabb megközelítsék a szlovák piac három (Niké, Fortuna, Tipsport) legnagyobb szereplőjének szintjét. A közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. középtávú célja, hogy 10 százalékos részesedést érjen el a szlovák online sportfogadási piacon.

A Szerencsejáték Zrt. rekordévet zárt 2020-ban: 6 százalékkal 575,4 milliárd forintra nőtt az árbevétele. A cég adózott eredménye több mint 23,9 milliárd forint lett, EBITDA mutatója (adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig 31,5 milliárd forintra nőtt. A tiszta játékbevétel, tehát a szerencsejáték árbevételnek a játékosokat megillető nyereményekkel csökkentett összege 190 milliárd forintra emelkedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!