Rekordévet zárt a Szerencsejáték Zrt.

2021. május 31. – 10:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb rekordévet zárt Szerencsejáték Zrt. 2020-ban, 575,4 milliárd forintra nőtt az árbevétele, ezzel pedig hat százalékkal növelte a tavalyelőtti rekordot. A cég adózott eredménye több mint 23,9 milliárd forint lett – írja az MTI.

A növekedéshez a cég közleménye szerint a fejlesztések és értékesítésösztönző aktivitások mellett az ötös lottó rendkívüli főnyeremény-halmozódása is hozzájárult. 2020 áprilisában az ötös lottó történetének legnagyobb nyereményét, 6,4 milliárd forintot vitt el a nyertes.

Azt is írják, hogy gyorsan reagáltak a járványhelyzetre, a megindított fejlesztések és értékesítésösztönző aktivitások a rövid távú kedvező hatásuk mellett pedig a hosszú távú növekedés és a válságálló működés alapjait is megteremtették. A rekordbevételhez ezenfelül az is hozzájárult, hogy nőtt a sportfogadási ágazat és a digitális csatornák népszerűsége az elmúlt évben.

A legnagyobb forgalmat a magánüzletek érték el (315,8 milliárd forint) tavaly, a leglátványosabb bővülést ugyanakkor a digitális csatornák produkálták, amelyek 37,3 százalékkal haladták meg a tavalyelőtti eredményt. A három üzletág közül a sportfogadás és a lottójátékok területe tovább nőtt, az előbbinek 48, az utóbbinak pedig 30 százalékos az árbevétel-arányos súlya, míg a fennmaradó 22 százalékért felelős sorsjegy-értékesítés aránya kissé visszaesett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!