Új vezérigazgató került a Szerencsejáték Zrt. élére

2021. október 4. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Czepek Gábor a Szerencsejáték Zrt. éléről az energiaszolgáltató állami vállalat, az MVM Csoport élére került, az ő megüresedett vezérigazgatói székét október 1-ével dr. Bozóky Alex foglalta el – ismertette hétfőn az MTI Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter döntését.

Bozóky Alex pályafutását a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban kezdte jogászként. Ezt követően 2014 és 2019 között a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter munkaszervezetében foglalkozott vagyongazdálkodással, szakmai vezetőként számos kiemelt állami tulajdonú gazdasági társasággal kapcsolatos tulajdonosi döntés előkészítésében vett részt.

Bozóky közben több állami vállalat felügyelőbizottságában, így az Antenna Hungária Zrt.-nél és a HungaroControl Zrt.-nél is elnöki teendőket látott el, valamint tagja volt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. igazgatóságának is – utóbbiban a társaság egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását koordinálta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!