Elnökváltás az MVM élén, a Szerencsejáték Zrt. igazgatója veszi át a gázszolgáltató irányítását

2021. szeptember 29. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

Czepek Gábor került az MVM Csoport élére, Kóbor György, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől. Czepeket Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter nevezte ki, az új igazgató október 1-től kezd, írja az MTI.

Az MVM közleménye szerint Kóbor vezetése alatt épült fel az NKM Nemzeti Közművek, az MVM árbevétele 60%-kal nőtt, az ügyfelek száma 8 millióra duzzadt. Nevéhez kötődik az ÉMÁSZ és az Innogy Ceska Republika megvásárlása is. Kóbor mindemellett közreműködött az új, hosszú távú gázszerződés létrehozásában.

Czepek Gábor 2018-tól a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója volt, egyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatóságának elnökeként irányította az igazgatóság munkáját. Czepek korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára volt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass