A Spar nem teszi kötelezővé az oltást a dolgozóinak

2021. november 9. – 11:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát, közölte a társaság. Munkavállalóik akár munkaidőben is felvehetik az oltást, ha éppen akkorra kapnak időpontot.

Emlékeztettek arra, hogy a koronavírus-járvány kitörésekor plexiket telepítettek a pénztárakhoz, és megtöbbszörözték a napi takarítások, fertőtlenítések számát az áruházaikban. A maszkokat is ők adják a dolgozóiknak.

Az október 28-i kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely miniszter, hogy három járványügyi intézkedésről döntöttek. Az egyik az, hogy a munkaadók előírhatják az oltást a munkavállalóknak.

A munkaadói érdekképviseletek viszonylag egységesek abban, hogy szükség volt a kormány intézkedésére. Az azonban mostanában dől majd el, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő ágazatok vállalatai mennyire hajlanak arra, hogy kötelezővé tegyék az oltást.

Egyelőre a többség kivár, a Mészáros Lőrinc cégeit összefogó csoport azonban már döntött a kérdésben: nem teszik kötelezővé az oltást. A polgármesterek a részletszabályokra várnak, többen is a helyi adatokat hiányolják. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere például már másnap bejelentette, hogy nem írja elő az önkormányzati dolgozók oltását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!