Az adathalászokat is megbolygatta az szja-visszatérítés

2021. november 4. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Adathalászokra figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Mint írták, az szja-visszatérítés miatt „beindultak” a csalók, újra felbukkantak az e-mailek, amelyekben adathalászok próbálják kicsalni a címzettek bizalmas adatait.

„Sem e-mailben, sem telefonon, sem SMS-ben nem kér adatokat a NAV”

– írták.

Az szja-visszatérítéshez szükséges adatokat (bankszámlaszám vagy postai cím) kizárólag a VISSZADO nevű nyilatkozatban várják, ehhez ezt a felületet kell használni. Az online kitöltés ügyfélkapu, e-személyi vagy részleges kódú telefonos azonosításhoz kötött. Az általános nyomtatványkitöltővel készített vagy a papíralapú változatban sem kell semmilyen bizalmas kódot megadni. Korábbi magyarázócikkünket itt találja meg>>>

Orbán Viktor még júniusban ígért be jelentős adókedvezményt a gyereket nevelők számára: azt mondta, a kisgyerekes szülők visszakaphatják azt az átlagjövedelem alatti szja-t, amit 2021-ben befizettek. Később kiderült, hogy a várandósoknak, az ekhósoknak (az ekhó kétharmada) és katásoknak (a tételes adó negyede) is jár az adókedvezmény, a részletekről pedig még itt és itt is írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!