Tiborcz István újabb szállodát vett át Mészáros Lőrinctől

2021. október 29. – 14:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tiborcz István cége újabb szállodát szerzett meg Mészáros Lőrinc cégétől, a BDPST Zrt. most egy mátrai luxushotelhez jutott hozzá, írja az Mfor.hu.

„Új szállodatípussal, hegyvidéki wellness hotellel egészül ki a BDPST Group hotelportfóliója, miután a cégcsoport szállodafejlesztési és -üzemeltetési tanácsadó cége a BDPST Hotel Management veszi át november 1-től a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra működtetését. Az üzemeltetési feladatok ellátása mellett a szállodát tulajdonló társaság megvásárlásáról szóló szerződés is aláírásra került 2021 októberében”

– áll Tiborcz cégének közleményében.

A közpénz mindig utat talál

Az Mfor.hu hozzáteszi: „a Magyar Turisztikai Ügynökség által bonyolított Kisfaludy-pályázatok keretében a Hunguest Hotels 819 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a BDPST által most átvett Lifestyle Hotel Mátra fejlesztésére”, így aztán még inkább emlékezetes Orbán Viktor vejének, Tiborcznak az a nyilatkozata – egy Portfoli.hu-s interjúban –, hogy a BDPST azért szállt ki az Appeninn Holding Nyrt.-ből, mert az üzletember nem szeretne egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer.

A legutóbbi hotelvásárlást egyébként október közepén írtuk meg: Tiborcz István cége Ausztriában egy 43 és egy 91 szobás hotelt tulajdonló céget vett meg, az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!