Mészáros Lőrinc eladott két osztrák síhotelt Tiborcz Istvánnak

2021. október 19. – 19:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group megvásárolt Ausztriában egy 43 és egy 91 szobás hotelt tulajdonló céget. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels volt – írja a mfor.hu.

A Hunguest Hotels október 15-én közölte, hogy értékesítette a Holiday Resort Kreischberg-Murau G.m.b.H. vállalat 100 százalékos üzletrészét, amelynek tulajdonát képezik az ausztriai Sankt Georgen ob Murauban található Hotel Relax Resort és a Hotel Alpenblick szállodák. A vevő eddig nem volt ismert, de most a BDPST Group közleményéből kiderül, hogy az Orbán Viktor vejének többségi tulajdonában levő vállalkozás a boldog vásárló.

Hotel Relax Resort – Fotó: Booking.com
Hotel Relax Resort – Fotó: Booking.com

A cég bejelentése szerint a két hotel megvásárlásával „dinamikus szállodapiaci terjeszkedés” folytatódik (a BDPST nyáron lépett a nemzetközi piacra egy spanyol hotel üzemeltetésével). A két ausztriai hotel üzemeltetését a cégcsoport hotelmenedzsmenttel foglalkozó leányvállalata, a BDPST Hotel Management végzi már október óta. A céghálóban meg is jelent október 4-i bejegyzéssel egy BDPST MU-RAU Kft. nevű cég, tulajdonosa a BDPST Zrt.

A 4 csillagos, 91 szobás Hotel Relax pályaszállás, ahol az alap hotellehetőségek mellett található wellness, fitnesz, bowlingpálya, fűtött sítároló és kerékpárkölcsönző. A Hotel Alpenblick a település egyik első szállodája, 43 szobáját 2019-ben újították fel. A szálloda négycsillagos minőségű szolgáltatásokat nyújt, kinti és benti medencével, szaunákkal, sószobával. A szállodák decemberben nyitnak ki újra.

Hotel Alpenblick – Fotó: Booking.com
Hotel Alpenblick – Fotó: Booking.com
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!