Elon Musk kommentben emlékeztette Bezost arra, hogy ki a világ leggazdagabb embere

2021. október 11. – 22:37

Elon Musk kommentben emlékeztette Bezost arra, hogy ki a világ leggazdagabb embere
Elon Musk meglátogatja a Tesla első németországi üzemének építkezését augusztus 13-án – Fotó: Patrick Pleul/Pool via Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább növelte előnyét a világ leggazdagabb embereinek listáján Elon Musk. Vagyonát 222 milliárd dollárra (körülbelül 69 375 milliárd forintra) becsülte a Bloomberg. A Tesla vezérének vagyona egy befektetői részvényeladás nyomán 10,6 milliárd dollárral nőtt rövid idő alatt, a SpaceX űrvállalkozás értéke már 100 milliárd dollár fölött jár.

A listán Jeff Bezos, az Amazon alapítója követi őt csekély 191,6 milliárd dollárral (59 875 milliárd forint). És ezt Musk nem hagyhatta szó nélkül: egy ezüstérem-ikonnal köszöntötte Bezost a Twitteren, vette észre a CNN.

Ebből is látszik, hogy a világ leggazdagabb emberei nemcsak az űrben versenyeznek, hanem a földi halandók platformjain is. A különc milliárdos cége, a SpaceX már rutinszerűen juttat űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomásra, a Starship-tesztprogram rövidesen az újabb fázisába lép a sokkal erősebb hajtóművekkel, a SpaceX pedig elég komoly szerződést nyert el a NASA-tól, ők építhetik ugyanis a Holdra visszatérő Artemis-program egységeit.

Elon Musk egyébként a nyáron töltötte be ötvenedik születésnapját, és ebből az alkalomból a Public.com befektetési weboldal egy életnagyságú Musk-szobrot állított fel New Yorkban.

Kapcsolódó hír, hogy nemrég szakított kanadai énekesnő párjával, de továbbra is jó viszonyban vannak, együtt nevelik egyéves fiukat, X Æ A-Xii Muskot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!