Elon Musknak szobrot állítottak New Yorkban

2021. június 30. – 15:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk a napokban ünnepelte az 50. születésnapját, és ebből az alkalomból a Public.com befektetési weboldal egy életnagyságú Musk-szobrot állított fel New Yorkban. A szobor Manhattanben, a 14 utca és a High Line nevű, egykori magasvasút-nyomvonalra épített park találkozásánál látható, bronzból van, ismeretlen művész munkája, és igazság szerint nem is nagyon hasonlít Muskra.

Az internet népe nem fogadta különösebb örömmel az akciót, a Twitteren a legjellemzőbb reakciók olyasmik, hogy egy nyilvános vécé hasznosabb lett volna, vagy hogy közel van a Hudson folyóhoz, nem lesz nehéz beledobni. De a sajtó sem kímélte, a Next Web például azzal kommentálta egy véleménycikkben, hogy „ez a bizonyítéka annak, hogy Isten halott”.

Maga Musk egyelőre nem reagált a hírre, a Twittere tanúsága szerint egy SpaceX-rakétafellövéssel van éppen elfoglalva.

A Public.com egyébként nyilván nem (csak) Musk iránti elkötelezett rajongásból állította a szobrot, hanem egy gondosan megtervezett marketinges akcióban, hogy kicsit megfuttassák a nevüket a médiában. Ennek keretében a szobor miniatűr változatából is kisorsolnak 50 darabot azok között, akik retweetelik a hírt. Hogy az egész akció nem az a kimondott földrengésszerű siker, jól mutatja, hogy alig ezer retweet jött erre a felhívásra. Összehasonlításként, amikor Musk a minap kiírta Twitterre, hogy mi lesz a kutyája neve, azt 45 ezren retweetelték, teljesen értelmetlenül. (Egyébként Floki lesz a neve.)

(Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!