Szinte megduplázódott a magyar turisták száma Horvátországban

2021. szeptember 29. – 18:41

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem megduplázódott a magyar turisták száma 2021-ben Horvátországban a tavalyi visszaesés után, a 2019-es rekordévet azonban nem érte el, mondta Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ismertetett adatok alapján szeptember végéig a vártnál is több, összesen 442 ezer magyar vendég 2,464 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, ami a turisták számában 98, az ott töltött időt illetően 89 százalékos bővülés 2020-hoz képest. Magyarország vendégszámban és vendégéjszakában egyaránt a hetedik legjelentősebb a horvát piacon.

A magyar turisták száma a kiemelkedő 2019. évinél 29 százalékkal volt eddig kevesebb, a vendégéjszakákban pedig 23 százalékos a csökkenés, mondta az MTI szerint a horvát turisztikai vezető.

A magyarok körében a Kvarner-öböl térsége a legnépszerűbb, majd az Isztria, Split-Dalmát megye, Zadar (Zára) és Šibenik térsége következik. A települések között Crikvenicát látogatta meg a legtöbb magyar, de Vir szigetén regisztrálták a legtöbb vendégéjszakát. A magyarok átlagosan 5-6 éjszakát töltöttek Horvátországban.

A tájékoztatón Mladenovics Anna spliti ideiglenes konzul elmondta, hogy a június közepétől tartó három hónap alatt a Zadartól (Zára) délre eső területért felelős ideiglenes konzuli ügynökség három halálesetről értesült, 43 elveszett, ellopott úti okmányt kellett pótolni, egy letartóztatott nő ügyében volt szükséges eljárni. A koronavírus miatt viszont Horvátország déli részén egyetlen magyar sem került karanténba az idén nyáron.

Arról itt írtunk korábban, hogy Horvátország a 2021-es nyári szezonban is kitárta kapuit a vendégek előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!