Ne szívják el a kenderteát, könyörög a gyártó cég

2021. szeptember 21. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Hemp Health kéri vásárlóit, hogy a DE19-004-040 tételszámú termékek magas THC tartalom miatti visszahívása óta rendkívül népszerévű vált Medihemp Bio HANF TEE Felina terméket kizárólag rendeltetésszerűen, teaként fogyasszák! – áll a cég meglehetősen furcsa közleményében.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, magas THC-tartalom miatt a forgalmazó MH Hungary Kft. visszahívta és kivonta a forgalomból a „bio HAND TEE Felina/organic HEMP TEA Felina/bio Kender tea Felina” terméket.

A termék visszahívásáról szóló újságcikkek megjelenése óta tömegével rendelnek a fogyasztók az említett kenderteából – ami viszont már határértéken belül tartalmaz csak THC-t. A cég tudomására jutott, hogy a fogyasztók egy része a kenderleveleket nem vízbe áztatva, hanem a terméket magában, vagy dohánnyal keverve cigarettapapírba tekerve, majd elszívva szeretné felhasználni.

Mivel a termék felhasználásának ezen módja semmiképp sem javasolt, így a cég nyomatékosan kérji a fogyasztókat, hogy kizárólag az utasításoknak megfelelően használják a megvásárolt kenderteákat, melyek a következők: „1-2 teáskanálnyit öntsünk fel forró vízzel, majd fogyasztás előtt hagyjuk állni kb. 6 percig.”

A jelenleg forgalomban lévő kenderteák THC-tartalma a megengedett 0,2%-os határértéken belül van, a visszahívott magas THC-tartalmú teák 2021. eleje óta nem elérhetőek (a THC egyébként vízben gyakorlatilag nem oldódik, tehát tea formában fogyasztva legfeljebb minimálisan érvényesülnek a hatásai).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!