Bánki Erik elképzelhetőnek tartja a kisjövedelműek nullaszázalékos jövedelemadóját

2021. szeptember 1. – 08:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járványra való tekintettel elképzelhetőnek tartaná, hogy a kisjövedelműeknek átmenetileg ne kelljen személyi jövedelemadót fizetniük, mondta Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ATV Voks 2022 című műsorában kedd este.

Az szja-mentessség azért volt téma, mert az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt: amellett van, hogy Magyarországon egyáltalán ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni. Domokos László szerint meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy mindenki megfelelő megélhetést találjon idehaza, „az ember pedig annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni azért, mert dolgozik”. Így a személyi jövedelemadó, amelyet sokszor büntetésként érzékelnek a munkavállalók, akár nullaszázalékos is lehetne.

Bár Bánki Erik az ATV műsorában azt is mondta, nem hallott róla, hogy a kormány érdemben foglalkozott volna Domokos javaslatával, amely első hallásra ugyan hajmeresztőnek tűnhet, de a kormány adópolitikájával egy irányba mutat.

„Én bizottsági elnökként megfontolandónak tartanám – persze a költségvetési kihatásait meg kell nézni –, hogy ha a koronavírus-járványra való tekintettel, átmeneti időszakra, bizonyos bérszintig lehetővé tennénk azt, hogy ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni”

– mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!