Kollégái meg sem tudják közelíteni Rogán összevont adóalapját

2021. június 21. – 08:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rogán Antal 29,1 millió millió forint szja-t fizetett be 2020-ban – derült ki a miniszter adóbevallásából. A 24.hu szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője magasan a legtöbbet adózta tavaly, ami azért is jöhetett össze, mert a legutóbbi vagyonnyilatkozata (amelyben újraházasodása is kiderült) szerint 157 millió forintot kapott a Mobilsign Kft.-től, amihez hozzájött még a miniszteri fizetése. Rogán összevont adóalapja így 194,5 millió forint volt.

Az elmúlt években Rogán nemcsak propagandaminiszterként, hanem egy elektronikus aláírás feltalálójaként is megvillant. A rejtélyes találmány 2017-ben szerepelt először Rogán vagyonnyilatkozatában, akkor 25 milliót kapott érte, majd 2018-ban 42 milliót, 2019-ben 197 milliót hozott a konyhára.

Rogánon kívül még Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter emelkedik ki a miniszterek és államtitkárok mezőnyéből, ő a 73,2 milliós adóalapja után 10,9 millió forint szja-t fizetett be. Kettőjük közül egyikük sem vett igénybe adókedvezményt, és egyébként – ahogy ebben a videóban Süli a Telexnek elárulta – jó barátok is Rogánnal.

A kormányon belüli adófizetési verseny bronzérmese Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter lett, ő 9 millió forint szja-val járult hozzá az államkasszához. A 24.hu összesítése szerint a többi miniszter és államtitkár 3 és 6 millió forint közötti szja-t fizetett be tavaly.

A kormány tagjai közül Novák Katalin 4,8 millió forint adókedvezményt vett igénybe (így ő nem fizetett szja-t), Palkovics László 3,2 milliót, Dömötör Csaba 1,1 milliót, Szijjártó Péter pedig 0,48 millió forintot.

A hírre reagálva Novák Katalin azt közölte, hogy minden adófizetési kötelezettségének eleget tett, nem vett igénybe kedvezményt, az adminisztrációs elírást soron kívül helyesbíteni fogja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!