Az OTP 16 volt munkatársát ítélték el a 260 milliós sikkasztás ügyében

2021. június 9. – 18:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen tizenhat vádlottat ítéltek el szerdán a Pécsi Ítélőtáblán egy 260 millió forintos sikkasztási ügyben – írta az MTI.

Az elsőrendű vádlott az OTP dél-dunántóli régiójának vezetőjeként dolgozott 2010 és 2017 között Pécsen, míg a szerdán jogerősen elítélt másod-, harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottak a vezető irányítása alatt dolgozó munkatársai voltak, jóváhagyási és aláírási jogkörrel.

„A bankár arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. Fiktív számlákat állítottak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta. Sok esetben volt valós szolgáltatás mögötte, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttattak vissza pénzeket” – mondta korábban a fűügyészség képviselője F. Balázsról, aki 2007-ben, 30 évesen lett F. az OTP Bank dél-dunántúli fiókjának igazgatója.

Számos alkalommal vásárolt – a pénzintézet nevére, de saját felhasználására – lakástextiltermékeket, vett igénybe szállással, vendéglátással kapcsolatos szolgáltatásokat, de saját ingatlanait is hasonló módszerrel újíttatta fel.

A költségek fedezésére a számlákat a pénzintézet nevére állították ki, ehhez a többi vádlott nyújtott segítséget. F. Balázs emellett további gazdasági társaságokkal a rendelkezése alatt álló marketing-, reprezentációs keret terhére is valótlan tartalmú okiratokat kötött és köttetett beosztottjaival, a számlákkal érintett pénzösszegeket pedig eltulajdonította és a saját céljaira fordította.

Kilenc vádlottat 1 és 2 év közötti, felfüggesztett börtönre és félmilliótól kétmillió forintig terjedő pénzbüntetésre ítéltek. A bíróság közleménye szerint három vádlott – köztük a volt pénzintézeti vezető – ellen még folytatódik a büntetőeljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!