Hvg: 820 milliós támogatást kapott Mészáros Lőrinc volt feleségének cége

2021. június 1. – 17:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc volt feleségének médiavállalkozása tavaly kétmilliárd forintos bevételt hozott össze, de ebben van 564 millió forint támogatás, írja a hvg.hu. A pénz egy olyan alapítványtól jött, amit Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László gründolt, és a Mészáros házaspár régi ismerősei kurálnak. A támogatásból 2021-re is maradt 256 millió forint.

A lap szerint a Media Vivantis nevű médiavállalkozás összesen 820 milliós támogatása a Vital Media Alapítványtól származik. Az alapítványt a Szijjártó Péter külügyminiszter jachtoztatásáról, illetve Mészáros Lőrinc üzlettársaként is ismertté vált nagyvállalkozó, Szíjj László, pontosabban egyik cége, az Andrássy-Rezidencia Kft. hozta létre 2020 elején. A szervezet feladata a női tartalmak előállításának támogatása – tudta meg a 24.hu. Az alapítvány székhelye a herceghalmi Talentis Business Parkban van, amely Mészáros Lőrincnek a tulajdona és számos érdekeltségének a székhelye is.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Sisa András, Felcsút jegyzője. Kuratóriumi tag Konczné Kondás Tünde, a nemrég – elhunyt édesapja helyett – országgyűlési képviselővé választott fideszes politikus, Koncz Zsófia édesanyja, egyben a Mészáros-féle Talentis Group Zrt. vezérigazgatója. Konczné a MET és Mészárosék közös energiacégénél, a Tigáz Zrt.-nél is igazgatósági tag. A másik kurátor Székely Szilárd, aki az egykori Echo TV gazdasági igazgatója volt. Egész pontosan 2018 közepétől 2019 közepéig.

A hvg.hu szerint Kelemen Beatrixnak nincs más cége a Media Vivantison kívül. Korábban tulajdonosi minőségben is szerepelt a férje nevével fémjelzett cégbirodalomban. A házaspár szeptember elején közleményben jelentette be, hogy „házasságuk egyezséggel történő lezárását kezdeményezik” a bíróságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!