A Dunaferrt elfoglalni próbáló csapat vezetője azt ígéri, újra fognak próbálkozni

2021. április 17. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

Miután közleményt adott ki a Dunaferr jelenlegi vezetése a péntek esti incidensről, reagált Mikó István is. Mikó, aki saját magát úgy aposztrofálja, mint a többségi tulajdonos képviseletében eljáró jogász, ugyanakkor a cégvezetés szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jár el, az Indexhez juttatta el közleményét. Nyilatkozatában egyebek mellett

azt állítja, hogy ötszázan voltak tegnap, és újra fognak próbálkozni a gyár elfoglalásával.

Ebben az áll, a tegnapi napon előre jelezték, hogy „jogilag alátámasztott bizonyítékok alapján ismételten megpróbálják megakadályozni az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. felszámolását”. Mikó állítja, a sikertelen akció a cég 99,64 százalékos tulajdonosának és a társaság több ezer munkavállalójának érdekében történt. A céljuk az, állítja Mikó, hogy megakadályozzák azt, hogy a cég jelenlegi irányítói „a vagyon eltulajdonítását tovább leplezzék, a beszállítói és köztartozásokat kifizetetlenül hátrahagyják”.

Mikó azt állítja, Pintér Tamás polgármester figyelmébe ajánlja azt az iratot, amelyben Nagy Péter ügyvéd az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. elektronikus kapcsolattartásért, a cégkapu kezeléséért felelős adminisztratív állományát arra utasította, hogy két felszámolási eljárás esetében is a cégkapura érkező iratokat a második kézbesítést követő 3. napon túl töltsék le,

tehát ezzel a társaság elleni felszámolási eljárásokban keletkező végzések jogerőre emelkednek, így mind a munkavállalók, mind a beszállítók egyetlen fillérhez sem juthatnak! Nem szükséges atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, mire megy ki ez az egész

– írta Mikó István. A Dunaferrnél totális a káosz: a március végén tartott tisztújító közgyűlést után Mikó azt írta a cég közleményében: Jevgenyij Tankilevics „nem illetékes semmilyen ügyben, ha tetszik neki, ha nem, az fog történni, amit az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlése a határozataiban rögzített”. A korábbi hónapokban Tankilevics kommunikált a Dunaferr nevében, és a cég honlapján jelenleg is ügyvezetőként van feltüntetve. Az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosi jogvitájáról szóló cikkeinket itt lehet elolvasni.

Péntek este 50 rendőr volt készültségben a Dunai Vasműnél, miután egy – az akkori hírek szerint 50 fős – biztonságiakból álló csoport akart bejutni a városba és a gyár területére. A cég részéről éjjeli közleményében úgy jellemezte az akciót: „az elmúlt hónapok verbális és jogi agressziója – valamint számos fenyegető üzenet – után fizikai agresszióra készült Mikó István és csapata. Mikó a DUNAFERR ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jár el, és a DUNAFERR információi szerint toborzott zsoldos csapattal készült elfoglalni a vasművet.”

Mikó István ehhez képest most azt állítja: nem ötvenen, hanem ötszázan (!) voltak. Arról is beszélt az Indexnek, hogy az üzemig már nem jutottak el, mert a dunaújvárosi rendőrkapitányság munkatársai megállították őket. Mikó azt mondta, az 500 fős csapattal az volt a céljuk, hogy átvegyék az ingatlan területét, hisz a gyárnak a megbízójuk (Steelhold) a jogos tulajdonosa. Hozzátette azt, hogy ismételten meg fognak próbálni bejutni:

„Hogy fogunk-e ismét próbálkozni? Igen, hiszen szeretnénk érvényesíteni a megbízó Steelhold jogos érdekét, márpedig az üzem területe az övé.”

Állítása szerint legközelebb még többen, 600-800-an fognak érkezni, hogy pontosan mikor, azt nem mondta, de azt igen, hogy „minél előbb”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!