Közel 76 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a Mol igazgatósága

2021. március 26. – 21:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mol igazgatósága 75,875 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2020-as üzleti év után az április 15-i közgyűlésen – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Figyelembe véve a 2020-as üzleti év eredményét, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket és a makrokörnyezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, az igazgatóság azt javasolja a közgyűlésnek, hogy állítsa vissza az alap osztalékfizetést a korábbi évek tendenciájához hasonló szintre, miután a Covid-19 miatt tavaly osztalékkifizetésre nem került sor – írja a Mol közleménye.

A Mol felügyelő bizottsága emellett javaslatot tesz arra, hogy a társaság független könyvvizsgálója az Ernst & Young Kft. legyen a 2021. üzleti évre, 89 millió forint + áfa díjazás ellenében. Személyi kérdésekben az igazgatóság a következőket javasolja:

  • Világi Oszkár igazgatósági tagként való újraválasztását 5 éves időtartamra, tekintettel arra, hogy a mandátuma 2021. április 30-án lejár.
  • Ivan Mikloš újraválasztását, valamint Nagy Márton megválasztását mint felügyelő bizottsági, valamint audit bizottsági tag, szintén 5 éves időtartamra.
  • Kaderják Péter és Dorkota Lajos megválasztását mint felügyelő bizottsági tag, 5 éves időtartamra.

A Mol februárban közzétett gyorsjelentése szerint tavaly a járvány miatt a csoport eredményei romlottak 2019-hez képest, az újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 16 százalékos csökkenéssel 630 milliárd forint (2,05 milliárd dollár) volt.

A Mol részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén, a részvény pénteken 2222 forinton zárt, történelmi minimuma 1007 forint, történelmi maximuma 3876 forint volt. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!