Íme az ember, akinek a vagyona egy nap alatt 25 000 000 000 dollárral nőtt a Reddit-tőzsdecápák miatt

2021. március 3. – 00:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen kereskedési nap alatt 71,19%-kal nőtt a New York-i Értéktőzsdén jegyzett Rocket Companies részvényeinek árfolyama – adta hírül a Bloomberg. A hétfői kereskedést még 24,3 dolláros árfolyamon záró papír keddi záróára 41,6 dollár volt, de napközben 43 dolláron is járt az ára. A részvénnyel tavaly szeptember óta jellemzően egy nagyon szűk, 19-22 dolláros sávban kereskedtek.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb jelzáloghitelezőjének számító detroiti Rocket Companies árfolyamának kilövése mögött a Redditnek azt a befektetőaspiránsokat tömörítő, fórumozó közössége állhat, amely ez év elején egyszer már finoman szólva is halálba idegesítette a Wall Street-i profikat. Azzal, hogy ez a reddites fórumozó közösség a fejébe vette: egy haldokló amerikai videójátékbolt, a GameStop részvényeinek ügyleteivel megleckézteti az áresésre spekuláló alapkezelőket. Arról az esetről itt írtunk részletesen.

Pontosabban még az se biztos, hogy valóban a magukat több millió degenerált gyülekezetének nevező subreddites fórumozók hajtották fel az árfolyamot, és nem csak a hírük. A Bloomberg ugyanis azt írja: a Rocket-papírok ára akkor indult növekedésnek, amikor a CNBC arról számolt be, hogy a Rocket lehet a redditesek következő célpontja, mivel rövid távon jelentős short pozíciók vannak a részvényre.

Dan Gilbert – Forrás: AFP
Dan Gilbert – Forrás: AFP

Ami viszont nem spekuláció, hanem tény: az árfolyam meglódulásának köszönhetően egyetlen nap alatt 25 000 000 000, igen, jól látja a nullákat, 25 milliárd dollárral nőtt a cég elnökének vagyona (forintra átszámolva ez 7500 milliárd lenne, a nulláktól megkíméljük önt).

Az 59 éves detroiti Dan Gilbert – a sportrajongók az NBA-s Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapat tulajdonosaként is ismerhetik – a Bloomberg szerint ezzel most éppen 64,1 milliárd dollárt érő vagyon felett diszponál. Ezzel a világ 500 legvagyonosabb emberét listázó Bloomberg Billioners rangsorban egy nap alatt 19 helyett előrelépve a 16. helyre ugrott elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!