Az élelmiszerboltokat is elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma

2021. február 27. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

Már a napi működést is veszélyezteti a kereskedelemben a koronavírus-járvány harmadik hulláma, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az iparági szervezetekhez mérettől, üzlettípustól függetlenül az elmúlt napokban több helyről is érkeztek ilyen jelzések.

A fertőzés ráadásul a sokak által látogatott élelmiszerboltok alkalmazottainak körében terjed a leginkább.

Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára a boltosok a napi 8–10 órás műszakokban, hétvégéken pedig a fokozott, gyorsan cserélődő vásárlótömegben különösen ki vannak téve a megfertőződés veszélyének.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője megfontolandónak nevezte a plázák és az iskolák ideiglenes bezárását. „Például az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, posták, bankok maradjanak nyitva – mondta.”

Magyarországon az elmúlt 24 órában 4948 új fertőzöttet találtak, és 107-en haltak meg a hivatalos itthoni statisztika szerint. 5282 embert ápolnak kórházban, közülük 482-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor szerint a helyzet drámaian romlik, ezért emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban, és utazási korlátozásokat is ígért, „a határoknál mindenképpen szigorítani kell”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!