Havasi Balázs 50 milliót kap az MNB alapítványától, de kutatóknak is leesnek 30-40 milliók

2021. február 15. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A K-Monitor bukkant rá az MNB egyik alapítványának, a PADME-nak a frissen közzétett 2020-as támogatási listájára. A dokumentumban olyan közérdekű pénzfelhasználási érdekességek vannak, mint

  • 50 millió forint megy Havasi Balázs cégének, a Symphonic Concert Management Kft.-nek két rendezvényre, amelyből az első „Az Amerikai-Magyar kulturális kapcsolatok erősítése, ösztönzése és fejlesztése, workshop a Frost School Of Music-kal közösen”, a második „A magyar amerikai gazdasági kapcsolatok ösztönzése, fejlesztése és a két ország közötti gazdasági aktivitás serkentése” címet viseli.
  • 40 milliós támogatás egy meg nem nevezett magánszemélynek 3 évre „A negyedik ipari forradalom kihívásai – Technológia, Gazdaság, Geopolitika” című komplex kutatási program megvalósítására, ami ha egyedül dolgozik a kutató, akkor elég jó, havi 1,1 milliós pénzt jelent.
  • Szintén egy magánszemély „A hosszú távon fenntartható fejlődés átfogó felfogása és megvalósítási terve a társadalmi, gazdasági, geostratégiai és ökológiai szempontok összehangolása alapján” című kutatási programra kapott 2 évre 32 611 765 Forintot, ami 1,35 milliós havi pénzt jelent.
  • Ehhez képest szinte semmiség, hogy a kétszemélyes Ázsia Kapcsolat Kutató Bt., amely 2015-2019 között egy nullás cégként, bevétel nélkül működött, 21 milliós támogatást kapott „Hungorient magyar-ázsiai kapcsolattörténeti adatban”-ra, bármit is jelentsen ez. A cégtulajok másik vállalkozása egyébként az Agratravel nevű utazási iroda, amely Ázsiába is szervez utakat.
  • A PADME támogatja a hamarosan klasszikus képzéssel is érkező kínai Fudan egyetem már működő, Corvinussal közös MBA-programját is is, 52 milliót adtak a következő címen: „Fudan – Corvinus MBA kettős diplomát adó képzés, 2020. szeptemberében induló évfolyamának támogatása (4 félévre vonatkozóan)”
  • Az pedig már csak csemege, hogy az ezoterikus tartalmairól is ismert Édesvíz kiadó 5 milliót kap a „legkínaibb kínai regény”, A Három királyság története második kötetére.

További böngészéshez kattinson ide.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!