Szárnyal Várkonyi Andrea új cége

2021. február 9. – 12:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mészáros-csoport társadalmi felelősségvállalási programjának keretében elindított High Tech Suli pályázaton dolgozott Várkonyi Andrea új cége, írja a 24.hu.

„Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Mészáros-csoport a Whitedog Mediát bízta meg jótékonysági programjának kreatív fejlesztésével és menedzselésével, minden ügynökség életében rendkívüli, amikor egy ilyen nemes célért dolgozhat”

– nyilatkozta a lapnak Várkonyi Andrea műsorvezető-üzletasszony.

Mint a lap írta, a cél nemes, iskolákat támogatnak nemcsak nagy értékű digitális tantermek kialakításával, hanem a tanárok informatikai továbbképzésével is. A pályázat lezárult, honlapjuk szerint öt iskola örülhet digitális tanteremnek és tanári továbbképzésnek.

Az elmúlt hónapok történései azonban érdekes fényt vetnek a megbízásra.

Mint lapunk is beszámolt róla a Népszava alapján, a Whitedog Media Kft.-t tavaly szeptemberben alapította Várkonyi Andrea, méghozzá szinte rögtön a Mészáros Lőrinc volt felesége által tulajdonolt Life TV-től történő meglepetésszerű távozásakor. Az új médiacég kisvártatva a budapesti Andrássy útra költözött, egy olyan irodaházba, ami Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdoshoz is köthető.

A Várkonyi 76 százalékos többségi tulajdonában lévő, reklámügynökségi tevékenységgel foglalkozó cég ügyfelei között gyorsan megjelent a Mészáros-csoport is. A Mészáros-csoport annak ellenére kötött szerződést Várkonyi cégével, hogy van saját, bejáratott kommunikációs cége, valamint hogy a Whitedog egy mindössze pár hónapos, fellelhető referenciákkal és honlappal nem rendelkező ügynökségnek számított.

A Mészáros-csoport a döntést azzal indokolta a 24.hu-nak, hogy a vállalatcsoport méretéből adódóan is elengedhetetlen, hogy bevonjanak marketing- és médiaügynökségeket az időszakosan felmerülő, projekt szintű munkákba.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a New York Cafe előtt Budapesten az Erzsébet körúton 2020. október 27-én – Fotó: Olvasói fotó / Telex
Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a New York Cafe előtt Budapesten az Erzsébet körúton 2020. október 27-én – Fotó: Olvasói fotó / Telex

Várkonyi Andreáról és Mészáros Lőrincről lapunkban jelent meg egy októberi közös fotó, amin az üzletasszony és a felcsúti milliárdos – vélhetően biztonsági emberek gyűrűjében – a budapesti New York Café előtt várakozik.

Az Orbán Viktor miniszterelnök barátjaként is ismert Mészáros Lőrinc a Forbes listája szerint Magyarország leggazdagabb embere, alaposan lekörözve az éveken át a legvagyonosabbnak tartott Csányi Sándor OTP-vezért is. A felcsúti multimilliárdos és családja vagyonát 479,4 milliárd forintra becsülték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!