Várkonyi Andrea cége Mészáros Lőrinc palotájába költözött

2021. január 11. – 14:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A volt tévés piaci alapon bérel irodát a felcsúti milliárdos érdekeltségétől.

Várkonyi Andrea tévés új kommunikációs cége Mészáros Lőrinc ingatlanjába költözött – írja a Népszava. Mint a cikk írja, a Life TV volt műsorvezetőjének új cége, a Whitedog Media Kft. székhelye épp arra az Andrássy út 105. szám alá került Érdről, ami Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdoshoz és a TV2-tulajdonos Vida Józsefhez köthető.

Várkonyi Andrea annyit mondott a Népszavának, hogy a Whitedog Media Kft. piaci alapon bérli a székhelyéül is szolgáló sugárúti irodáját.

A tavaly szeptemberben, a Mészáros Lőrinc volt felesége által tulajdonolt Life TV-től történő meglepetésszerű távozásakor 10 millió forint törzstőkével, a cégbíróságon bejelentett médiacéget eredetileg még egy érdi címen alapították, és decemberben költöztek a budapesti Andrássy útra.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a New York Cafe előtt Budapesten az Erzsébet körúton 2020. október 27-én – Fotó: Olvasói fotó / Telex
Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a New York Cafe előtt Budapesten az Erzsébet körúton 2020. október 27-én – Fotó: Olvasói fotó / Telex

A kommunikációs cég 76 százalékban Várkonyi Andrea és 24 százalékban Gergely Judit tulajdona, az Opten adatai szerint 4 főt foglalkoztat a társaság.

A cikk szerint a új székhelyként megjelölt villát eredetileg a kogartos milliárdos Kovács Gábor egyik érdekeltsége szerezte meg az állami Magyar Fejlesztési Banktól 2006-ban, majd 2014-ben a takarékszövetkezeti integrációval megbízott Spéder Zoltánhoz vándorolt az épület.

A később kiszorított Spédertől a palota egy időre a miniszterelnök veje, Tiborcz István és a kormányfő barátja, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn nevű ingatlankezelő társasághoz került. Időközben Tiborcz és Mészáros is kiszállt az Appeninnből, az ingatlan mégis Mészáros közelében maradt a tulajdonjogot megszerző A105 Realty Project Kft.-nek köszönhetően – írja a lap.

Utóbbi cég 51 százalékban a Konzum PE Magántőkealap, 22,18 százalékban az Isaac Goldmann Zrt., 16,06 százalékban Gál Miklós és 12,75 százalékban Vida József végső tulajdona.

A magántőkealapok befektetői nyilvános cégregiszterből nem megismerhetők, de a Konzum PE Magántőkealapról korábban Mészáros Lőrinc és felesége azt jelentették be, hogy ők a magántőkealap befektetői – írta a Portfolio.hu.

Gál Miklós korábban a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett tőzsdei csoport, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója volt, míg Vida József, a Bankholding-projekt második embere. Ez a tulajdonosi kör több hasonlóan egzotikus nevű céget is tulajdonol (Abraham Goldmann, Arthur Begmann).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!