Egy 20 éves júniusban öngyilkos lett, mikor meglátta a tőzsdei veszteségét, most a családja beperli a brókercéget

2021. február 9. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

A 20 éves Alex Kearns júniusban öngyilkos lett, mikor azt látta a Robinhood brokeralkalmazásában, hogy 730 ezer dolláros (nagyjából 216 millió forintos) a vesztesége. A Guardian azt írja, hogy Kearns családja beperli a Robinhoodot, mert szerintük a cég téves kommunikációja felelős Kearns haláláért.

A férfi júniusban kapott egy értesítést az alkalmazástól, hogy mekkora a vesztesége. Megpróbált beszélni az ügyfélszolgálattal, de senkit nem tudott elérni. Azt hitte, hogy a családjának kell majd visszafizetnie az összeget, a hozzátartozói szerint ezért lett öngyilkos.

A Robinhood azt nyilatkozta, hogy nagyon sajnálják, ami történt, és azóta állításuk szerint a felhasználók több oktatóanyaghoz férnek hozzá, valamint bővítették az ügyfélszolgálatukat is. A család szerint ez kevés, a cég csak kihasználja a tapasztalatlan tőzsdézőket.

Kern legfeljebb 10 ezer dolláros veszteségre számított, ezért esett kétségbe a sokkal nagyobb összeg láttán. Nem tudta, de a többi befektetése fedezte volna a veszteségét.

A Robinhood az elmúlt hetekben egyre többször került be a hírekbe, leginkább a GameStop részvények kapcsán. Az ügyről itt és itt írtunk bővebben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!