Mészáros Lőrinchez köthető ügyvéd vett meg egy nagy múltú focicsapatot

2021. február 6. – 11:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mészáros Lőrinchez kötődő ügyvédként megismert Vörös József lett a salgótarjáni focicsapat többségi tulajdonosa – írta az Mfor.hu.

Vörös korábban az egykori Simicska-birodalom több cégének ideiglenes átvétele miatt került be a hírekbe (egy ideig az ő nevén volt a Publimont, a Lánchíd Rádió, és a Pro-Ráta Holding, majd ezek átkerültek Mészáros Lőrinchez), most azonban egy ettől független tranzakciót bonyolított le: ő lett a tulajdonosa a Sportzal Kft.-nek, amely pedig többségi tulajdonosa az SBTC Sport Kft.-nek.

Az SBTC egy 1920 óta létező focicsapat Salgótarjánban, jelenleg az NB III. keleti csoportjának 15. helyén szerepel. A működését biztosító cég, az SBTC Kft. 2015 óta létezik, és 2018 nyaráig az inkább baloldalhoz köthető Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó, a DVTK-t is üzemeltető Borsodsport Invest Kft. volt a többségi tulajdonosa. Arról, hogy Leisztinger Tamás kiszállt a fociból és mi vezetett eddig, itt írtunk részletesen.

Az SBTC Kft. mostani kisebbségi tulajdonosa a salgótarjáni önkormányzat, amit jelenleg ellenzéki (MSZP-s) polgármester irányít.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!