A középvezetők órabére sokkal lassabban nőtt, mint a fizikai dolgozóké

Másolás

Vágólapra másolva

A elmúlt év negyedik negyedévében 1322 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer ember béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 9,9 százalékos növekedést jelent a 2019 hasonló időszakában tapasztalt 1203 forinthoz képest.

„A koronavírus által előidézett gazdasági visszaesés hatására az előző évi 21 százalékos növekedés után tavaly kevesebb mint felére, 10 százalék alá csökkent a bérnövekedés mértéke a fizikai munkakörökben”

– mondta Hamrák Viktor, a Trenkwalder munkaerő-kölcsönzési üzletágának vezetője. Szerinte „jól mutatja a járványhelyzet miatti intézkedések hatását az a tény, hogy ezt az emelkedést a bérek még 2020 első negyedévében érték el, azután egészen az év végéig gyakorlatilag azonos szinten fagytak be.”

Ma már 1100 forint alatti órabér az ország egyetlen pontjára sem jellemző, ugyanakkor a részletes statisztikák azt mutatják, hogy továbbra is jelentős az eltérés az egyes régiókban tapasztalható bérszintek között.

Míg Észak-Magyarországon, az Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon 1300 forint alatt maradt az átlagórabér, a Dunántúl gazdaságilag fejlettebb körzeteiben 1500 forint felett alakult ez a mutató, Közép-Magyarországon és a fővárosban pedig már a 2000-es szintet ostromolta az órabér átlagos nagysága.

A középvezetők esetében jóval alacsonyabb mértékben nőttek a bérek

A BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője (havi bruttó 500 és 800 ezer forint közötti fizetési sáv) esetében 2019 negyedik negyedévéhez képest 2,9 százalékos bérnövekedést tapasztalt, szemben az egy évvel korábbi 7,3 százalékkal.

„Az elmúlt évben számos szektort érintettek negatívan a koronavírus gazdasági hatásai. Különösen a tavaszi leállás idején zajlottak komoly létszámleépítések, de számos területen (turisztika, vendéglátás, rendezvényszervezés, stb.) a konszolidáció továbbra is több hónapot várat még magára” – magyarázta Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezető partnere.

„Ebben a helyzetben jelentősen csökkent a béremelési nyomás, a fehérgalléros középvezetők juttatásainak növekedése ebben az időszakban az inflációs ráta alatt maradt. Az emelkedés ráadásul részben különböző kiegészítő bérelemek (bónusz, bérpótlékok, jutalom) formájában valósult meg, ezek aránya a teljes bérre vetítve 9,4-ről 11,2 százalékra növekedett.”

Az előrejelzés szerint a veszélyhelyzet nyár elejére várt feloldását követően, a második negyedév végén gyorsulhat fel ismét a fehérgalléros bérek növekedése: a munkaerőért folytatott verseny erősödésével a munkaerő-megtartás ismét prioritássá válik, a fluktuáció alacsony szinten tartásának egyik leghatékonyabb eszköze pedig újra a versenyképes fizetések biztosítása lesz.