14 ingatlana, 54 milliónyi állampapírja és egy 2005-ös Suzuki Swiftje van Tüttő Kata főpolgármester-helyettesnek

2021. február 4. – 09:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Javítás: Olvasónk észrevétele alapján megnéztük a Fővárosi Önkormányzat oldalára feltöltött vagyonnyilatkozatot, amiből az derül ki, hogy a Magyar Nemzet tévedett, Tüttő Katának három budapesti ingatlana van, ezek közül kettőben 50, egyben 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. Ezen kívül 12 termőföld áll a tulajdonában, többek között Nagykanizsán, Surdon, Beleznán és Gyékényesen. Hitele a termőföldjeivel kapcsolatos, amit a földbérleti díjból fedez. Olvasóinktól és Tüttő Katától elnézést kérünk.

Korábban írtuk:

Tüttő Kata, Budapest egyik főpolgármester-helyettese 14 fővárosi ingatlannal rendelkezik a vagyonnyilatkozata alapján, emellett egy év alatt megduplázta, 54 millió forintra növelte Magyar Állampapír Plusz-portfólióját, írja a Magyar Nemzet, ami összeszedte a nem fideszes városvezetők vagyonnyilatkozatainak érdekesebb tételeit. Tüttőről azt írják még, hogy bankszámláján továbbra is 35 millió forint van, 54 millió forintja állampapírban, de közben 74 milliós tartozása 85 millióra nőtt. Feltüntetett egy húszezer forintos OTP ingatlanbefektetési jegyet is, ingóságai közül pedig egy Nikon fényképezőgépet, valamint egy csillagászati távcsövet írt bele a bevallásába. Nevén továbbra is van egy 2005-ben vásárolt Suzuki Swift.

A II. kerület polgármestere, az MSZP-s Őrsi Gergely felvett tízmillió forintnyi babaváró hitelt. A kedvezményes kölcsön mellett a politikus adóstársként jegyez egy 18 millió forintos banki hitelt is, egy magánszemélynek pedig 1,8 millió forinttal tartozik. Horváth Csaba, MSZP-s zuglói polgármesternek továbbra is 150 millió forint „más szerződés alapján” rögzített követelése van.

A Magyar Nemzet a vidéki nem fideszes városvezetők nyilatkozatai közül is megnézett néhányat, ezek közül a legérdekesebb talán az a több mint 3,1 kilogrammos aranytömb, ami Péterffy Attila, Pécs polgármesterének bevallásában szerepel. A 2012-ben vásárolt nemesfém értéke több tízmillió forintra tehető.

Botka László szegedi polgármester pedig felerészben tulajdonosa lett egy 119 négyzetméteres szegedi társasházi lakásnak, miközben 96 millió forintról 63 millióra csökkent a bankbetétje.

Korábban megírtuk, hogy Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere Siófokon vett nyaralót, a 189 négyzetméteres teleknek és a 37 négyzetméteres háznak ötven százalékban a tulajdonosa, mint ahogy az öt évvel korábban vásárolt zuglói ház is felerészben az övé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!