Mészáros Lőrinc a svájci Stadlerrel alapít közös vállalatot

2021. január 26. – 17:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közös vállalatot alapít a svájci központú Stadler Rail Group és a Mészáros Lőrinchez köthető Mészáros Csoport, írja az MTI.

A két vállalat közös közleménye szerint a telephelyük Magyarországon lesz, és fő profilja a vasúti teher- és tartálykocsik gyártása lesz hazai és nemzetközi piacokra, mellette szervizelnek és összeszerelnek személyszállító vonatokat, valamint a cél „a lehető legszélesebb hazai beszállítási láncolat kiépítése”.

Emellett olyan terveik is vannak, hogy magyarországi egyetemekkel működnek majd együtt különféle képzéseken.

A Stadler Rail Group elővárosi és regionális vonatokat, valamint városi és villamos járműveket gyárt, mellette szervizel és gyártási tevékenységet is folytat tizenkilenc országban, hozzájuk tartoznak a FLIRT alacsonypadlós- és KISS emeletes vonatok.

A Mészáros Csoporté pedig a V-Híd Zrt. vasútépítési cég, ami több európai uniós és hazai finanszírozású vasútépítési projektet csinál, ezzel a kollaborációval pedig most már a vasúti járművek készítésébe is beszállt.

A nehezítő körülmények ellenére a Mészáros-csoport 2020-ban nagyot nőtt: 112 százalékkal emelkedett a cég becsült értéke (116,9 milliárd forint) 2019-hez képest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!