4,5 milliárdba fog kerülni az M6-os legújabb szakasza kilométerenként

2020. december 25. – 17:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Strabag Építő Kft. és a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. konzorciuma építheti az M6-os autópálya folytatását nettó több mint 90 milliárd forintért – írja a Napi az uniós közbeszerzési tájékoztatóra hivatkozva.

A Bólytól az országhatárig érő szakasz becsült ellenértéke a nyertes ajánlatnál 13 milliárddal kevesebb, közel 78 milliárd forint volt. Az új útrész 20 kilométer hosszú lesz, azaz kilométerenként 4,5 milliárd forintba kerül. Ez a kilométerenkénti ár jóval meghaladja a hazai kétszer két sávos autópáylák átlagárát, a 24.hu egy korábbi ugyanilyen költségű pályaépítés kapcsán úgy értesült, hogy a magyar útépítéseket már az Európai Bizottság is drágállja.

A tervezési sebesség óránként 130 kilométer per óra, a szakaszon kétszer két forgalmi sáv, valamint középen egy elválasztó sáv lesz. Három különszintű forgalmi csomópont is épül. A nyertesekkel, vagyis a kormányközeli milliárdos Szíj László Duna Aszfaltjával és az osztrák Strabaggal december 12-én kötött szerződést a NIF.

A tenderre a nyertesen kívül pályázott a Swietelsky Magyarország Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint egy a Dömper Kft.-ból, a Subterra – Raab Kft.-ból és a Pannon-Doprastav Kft.-ból álló konzorcium is.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!