Lemondott a Rába-vezér

2020. november 20. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

Pintér István, a Rába Nyrt. igazgatósági elnöke pénteki hatállyal, Pafféri Zoltán Lajos a felügyelő bizottság elnöke, az audit bizottság tagja november 30-i hatállyal lemondott – írja az MTI a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás alapján.

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., mint fő részvényes rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a Rábánál december 3-ára, amelyen vezető tisztségviselők cseréjéről kívánnak dönteni.

A közgyűlési előterjesztés szerint Pintér István elnök mellett az igazgatóságból Wáberer György Pétert, Sebők Rolandot, Tóth I. Tamást és Toperczer András Ákost hívják vissza, helyükre a december 4. és 2021. május 19. közötti időszakra igazgatósági tagnak javasolják Lang-Péli Évát, Csüllög Nórát, Majoros Csabát és Mráz Dániel Emánuelt.

Az előterjesztés szerint visszahívják a felügyelő bizottság elnökét és az audit bizottság tagját, Pafféri Zoltán Lajost, valamint a felügyelő és az audit bizottság egyik tagját, Kanta Tündét, helyükre 2022. április 30-ig elnöknek és az audit bizottság tagjának Lepsényi Istvánt, a felügyelő és az audit bizottság tagjának Szabó Sándor Józsefet javasolja az MNV.

Pintér „ősrábás” és „ősgyőri”, a vállalati szamárlétrán fokozatosan feljebb lépdelve lett 2005-ben a vállalat első embere. A személycseréket az MNV nem indokolta, erre a törvény nem is kötelezi. A cég idén – nem kis részben a koronavírus-járvány miatt – jelentős veszteséget hozott össze.

Az MNV Zrt. a Rába 74 százalékos tulajdonosa. A Rába csoport az idei harmadik negyedévet 267 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta, ami jóval kedvezőbb a második negyedév egymilliárd forintot meghaladó veszteségénél, és kisebb a tavalyi harmadik negyedév 429 millió forintos veszteségénél is – közölte szerdán gyorsjelentésében a járműipari vállalat. Az első kilenc hónap vesztesége 2,168 milliárd forint lett, szemben az előző év azonos időszakában elért 425 millió forint nyereséggel.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!