A Pfizer-vezér megtömte a pénztárcáját a vakcinabejelentéssel

2020. november 11. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Alighanem nagyot kaszál majd a Pfizer gyógyszeripari óriáscég, amely a nagy gyártók közül elsőként jelezte, hogy – saját vizsgálatuk szerint – meglehetősen jó, 90%-os hatékonysági mutatójú vakcinát fejlesztettek ki, a bejelentéssel viszont nagyot kaszált a cég elnök-vezérigazgatója, Albert Bourla is, aki még aznap megszabadult saját részvényeinek 62%-ától.

A Business Insider cikke szerint Bourla majdnem az egyéves jegyzési csúcson vált meg a részvényeitől, az eladás pillanatában ugyanis 41,94 dollárt ért a Pfizer egy részvénye, az azt megelőző 52 hetes időszakban pedig 41,99 dollár volt a csúcs, tehát meglehetősen jókor lépett a CEO.

Bourla összesen 132 508 részvénytől vált meg, ezek 5,6 millió dollárt, közel 1,7 milliárd forintot jelentettek neki. A cég vezetője a hatályos tőzsdeszabályoknak megfelelően járt el, vagyis nem sértett bennfentes kereskedésre vonatkozó előírásokat.

Az amerikai Pfizer gyógyszergyártó vállalat és német partnere, a BioNTech hétfőn jelentette be, hogy az első, nagyszabású vizsgálatok eredményei alapján a közös fejlesztésű koronavírus-vakcinájuk a legtöbb szakértő várakozását felülmúlva 90 százalékban hatékonynak bizonyult.

A Telex legfrissebb híreit ide kattintva láthatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!