Megint csúsznak a fizetések a Dunaferrnél

2020. november 3. – 12:35

frissítve

Megint csúsznak a fizetések a Dunaferrnél
A Dunaferr üzeme Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus hozta nehéz helyzetbe a céget.

November 3-án levelet kaptak az ISD Dunaferr Zrt. dolgozói az általános vezérigazgató-helyettestől. Evgeny Tankhilevich arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy október után, novemberben is ütemezetten várható a bérfizetés.

(A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide.)

Mint egy hónappal korábban a Telex.hu megírta, a társaság kritikus helyzetbe került, ezért az októberi fizetésekkel kapcsolatban is ugyanazt a metódust választotta, mint amit a szeptemberi fizetéseknél. A bérek egy részét most is csak késve tudja kifizetni a társaság a munkavállalóknak.

Az ütemezés szerint november 6-ig minden munkavállaló részére nettó 200 ezer forintig kifizetik a bér első részletét. A társadalombiztosítási ellátásokat (táppénz, gyed, stb.) maradéktalanul teljesítik, függetlenül attól, hogy meghaladja-e a 200 ezer forintot.

A fennmaradó bért a levél szerint november 27-ig fizeti ki a cég. A cég számít a munkavállalók belátásra és, mint a levél leszögezi, törekszik a termelés fenntartására. vagyis nem szeretne a cég úgy járni, mint Örkény István legendás anekdotájában, amely itt ismerhető meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!