Hujber Ferenc: Életem legsötétebb pontja az volt, amikor egy veszekedés során pofon ütöttem Krisztinát

2024. október 2. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Azért mentem ki először Angliába, mert úgy voltam vele, hogy ha nem térek vissza a földre, ha nem találom meg, hogy hol a helyem, akkor nagyon hamar meghalok. Azon kaptam magam, hogy el vagyok szállva, és meg kell keresnem magam” – nyilatkozta Hujber Ferenc a Hot magazinnak. A lap interjút készített a színésszel, aki szeptember 9-én ünnepelte az ötvenedik születésnapját.

A beszélgetés során a színész életének azon időszakáról is mesélt, amikor annyira fejébe szállt a hírnév, hogy muszáj volt azt valahogyan ellensúlyoznia. „Főszerepet játszottam a Nemzetiben, ott volt a Valami Amerika és a Barátok közt. A tanárom kis Soós Imrének hívott, innen hova följebb? Úgy próbáltam kompenzálni, hogy rengeteget ittam. A színpadra is ittasan mentem.”

Mindennek ellenére nem mindenki volt lenyűgözve Hujbertől. A színész Garas Dezső Anyám, Kleopátra c. darabjában játszott főszerepet, amikor a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Máthé Erzsi megjegyezte, hogy nem elég hiteles Hujber játéka, „mivel nincs annyi élettapasztalata.” „Annyira szíven ütött, hogy nem hitte el nekem az első felvonást, hogy egy hónappal később visszaadtam a szerepet és azt mondtam Dezsőnek, hogy elmegyek világot látni, nem színész leszek, hanem megtanulom, milyen élni, mert még soha nem dolgoztam.”

Így került ki Hujber az Egyesült Királyságba, ahol elmondása szerint senkit nem érdekelt, hogy füvezett. A szer hatása alatt sokat merengett az életről, a világról. Egy ponton azonban a merengés átváltott őrületbe, a színész azt érezte, megbolondult. „Mert ez a szer az arra hajlamos emberekből nem nyugodtságot vált ki, hanem épp ellenkezőleg: felpörget, indulatossá tesz.

Rengeteget veszekedtünk a párommal, mindkettőnkből kijött ez az ősvadság. Az életem legsötétebb pontja az volt, amikor egy veszekedés során pofon ütöttem Krisztinát. Rögtön visszakaptam. De akkor ott eldöntöttem, hogy ezt azonnal abbahagyom. Ez volt a mélypont, ahonnan elindultam fölfelé.”

Hujber már korábban is beszélt arról a nyilvánosságnak, hogy nem nyúl alkoholhoz, sem fűhöz, a megtisztulásra koncentrál napi 18 órán keresztül. „Amikor leálltam, akkor már jó ideje nem ittam, úgyhogy azzal nem volt gond, viszont jött a depresszió. A fű elvisz az erdőbe, nincs felelősségtudatod, nem érzed, kiket és mivel bántottál meg. Az elmúlt húsz évben rengeteg embert bántottam meg, és ez sokszorosan csapódott le bennem” – tette hozzá Hujber, akiben akkor fogalmazódott meg az elhatározás, hogy változtat, amikor kezet emelt a párjára.

„Hogyan tehettem ilyet? Én nem akarok ilyen lenni. Változtatni akartam.

Ezért megbeszéltük, hogy hazajövök és orvosi segítséget kérek. Szerencsére a pszichiáterrel sokat tudtam beszélgetni, azóta mondják az emberek, hogy megváltoztam.

Még mindig ott van bennem az az őserő, a vadság, de egy kimért nyugalom is, már nem lehet úgy kihozni a sodromból” – tette hozzá a színész, aki két éve májusban kezdett el járni pszichiáterhez.

A színész azóta megtanult türelmesnek lenni, küzdeni, jelen lenni az életében és elengedni mindazt, amit el kell. „Ezek mind benne van abban az ötven évben, amit most eltemettem. De úgy temettem el, hogy nem márvány kell oda, hanem egy virág, ami újra és újra virágzik – vagy egy örökzöld.”

Hujber Ferenchez hasonlóan más magyar hírességek sem rejtik a véka alá, hogy milyen démonokkal küzdenek nap mint nap. Molnár Gusztáv az elmúlt három hónapban teljesen elveszítette a kontrollt, napi másfél-két liter töményet is megivott. A színész most ismét bejelentkezett egy rehabilitációs intézetbe. Nagy Zsolt pedig két éve egy a Telexnek adott interjúban mondta azt, hogy voltak évek amikor „eléggé rá volt csavarodva az italra”, négy éve próbálkozik azzal, hogy kevesebbet vagy egyáltalán ne igyon.

A nőket érő erőszakról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!