Felismerhetetlenné vált a zsírfagyasztó kezelés után, de most újra a Vogue címlapján Linda Evangelista

2022. augusztus 19. – 11:01

Másolás

Vágólapra másolva

A kilencvenes évek szupermodellje hosszú évekre eltűnt a nyilvánosság elől egy rosszul sikerült beavatkozás mellékhatásainak köszönhetően, azonban a brit Vogue őt választotta szeptemberi száma címlapsztárjának. Az 57 éves modell az interjúban azt mondta, „Ha tudtam volna, hogy a mellékhatásoknak köszönhetően elveszítem a megélhetésem és depressziós leszek, nem vállaltam volna a kockázatot.”

A szupermodell öt éven keresztül bujkált a nyilvánosság elől, miközben kortársai- Cindy Crawford, Naomi Campbell visszatérését ünnepelték. Evangelista tavaly az Instagramján osztotta meg, mi volt az oka a rejtőzködésnek.

Az akkor 56 éves kanadai sztár azt írta, egy 5 évvel ezelőtti kozmetikai beavatkozás váratlan és súlyos mellékhatásai miatt a „felismerhetetlenségig” eltorzult. „Annyira elegem van abból, hogy így kell élnem. Szeretnék emelt fővel kisétálni az ajtón, annak ellenére, hogy már nem hasonlítok önmagamra” – írta akkor.

A kezelés, amit Linda Evangelista kipróbált nem zsírleszívás, hanem úgynevezett „lunchtime”, azaz ebédszünetben is elvégezhető, nem invazív beavatkozás, amely Magyarországon is könnyen elérhető. A sebészeti beavatkozással nem járó eljárás az utóbbi években egyre népszerűbbé válik, lényege, hogy hideget használnak a test bizonyos területein lévő zsírlerakódások csökkentésére. Ám Evangelista esetében egy ritka mellékhatásnak köszönhetően éppen az ellenkező hatást érte el (ezt a ritka esetet PAH-nak nevezik). A szupermodell arról is vallott, hogy két alkalommal esett át azóta korrekciós műtéten, de ezek nem voltak sikeresek. Saját állapotát úgy jellemezte, hogy a PAH „brutálisan eltorzította” külsejét, ezért tűnt el, miközben más, hozzá hasonló korábbi modellek karrierje is újra felvirágzott. Mindez „nemcsak a megélhetésemet tette tönkre, hanem a mély depresszió, a mélységes szomorúság és az önutálat legnagyobb mélységeibe taszított. Eközben remetévé váltam” – írta a bejegyzésben, amelyben azt is közölte: nyilvánosan akarja elmondani a történetét, hogy továbbléphessen az életében.

Evangelista tavaly ugyan már szerepelt a People magazin címlapsztorijában, de a brit Vogue, amelynél nem nagyon akad nagyobb presztízsű divatlap legfontosabb, szeptemberi számának címlapján – eredeti szakmája szerint – modellként szerepel.

Evangelista a Vogue interjújában elmondja, hogy a CoolSculpting hirdetései folyamatosan szembe jöttek vele, „a CNN-en, az MSNBC-n, újra és újra. És azt kérdezték: Tetszik, amit a tükörben látsz?” A szupermodell úgy érezte a kérdés egyenesen neki szól, hiszen régóta szeretett volna megszabadulni makacs zsírpárnáitól. A kezelés mindezt felépülési idő és műtét nélkül ígérte. „Egy kicsit hiú vagyok” – vallja be. „Szóval nekivágtam – és visszafelé sült el a dolog.”

A szupermodell hozzáteszi, hogy ha tudta volna, hogy a mellékhatásoknak köszönhetően elveszíti a megélhetését és depressziós lesz, nem vállalta volna a kockázatot.

„Akkor mégis miért tette?” – teszi fel a kérdést a cikk írója, és a kérdést rögtön meg is válaszolja: egyrészt a társadalmi elvárásokat okolja, másrészt hangsúlyozza, hogy Evangelista esetében a „kinézete a valutája”, hiszen a modell a külsejéből élt, az értékét a teste és az arca határozta meg.

„Meggyógyultam lelkileg? Egyáltalán nem”- jelenti ki az interjúban a modell. Még mindig nem tud a tükörbe nézni és azt sem tudja elviselni, hogy valaki hozzáérjen a testéhez. „De nagyon hálás vagyok a támogatásért, amit a barátaimtól és az iparágamtól kaptam.”

A szupermodell mégsem tervezi a visszatérését. „Nagyon hiányzik a munkám, de mit tehetnék?” – vetette fel, utalva arra a tényre, hogy a Vogue-fotókon is szinte mindene fedett. Az interjúban nyíltan beszél arról, hogy a képek nem teljesen tükrözik a valóságot. Pat McGrath sminkes a fotózáskor finoman meghúzta a modell arcát, állkapcsát és nyakát ragasztószalaggal és gumiszalaggal.

„A valóságban nem ilyen az állvonalam és a nyakam” – mondja Evangelista. Mégsem érzi úgy, hogy ez a manipuláció visszaüthet. „A képek arra valók, hogy fantáziákat teremtsünk. Szerintem ez megengedett.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!