Durván a kormánypártoknak lejtett a pálya a választásokon hat civil szervezet szerint
Kutya nehéz dolga volt annak, aki a kormánypártok ellen akart elindulni az EP- és önkormányzati választásokon a civil választási jelentés szerint.
A Kúriához fordul a gyerekekkel kampányoló nagykőrösi fideszes jelölt
Körtvélyesi Attila úgy érzi, nem hibázott, mert az eseményen nem mint polgármester, hanem mint a tűzoltóság képviseletére jogosult személy vett részt.
Két esetben is új eljárásra kötelezte a bíróság az adatvédelmi hatóságot Pegasus-ügyben
A TASZ Pegasus-ügyben érintett ügyfelei előbb a NAIH-hoz fordultak segítségért. Ott nem állapítottak meg jogsértést, viszont legalább titkosítottak.
Mi a fenéért nem működik a gyermekvédelem rendesen Magyarországon?
Hetek óta beszélünk róla, de még mindig maradt néhány megválaszolatlan kérdés a gyermekvédelem témájában. El lehet venni a családjától egy gyereket pusztán azért, mert szegények a szülei? Miért van...
Első fokon pert nyert a TASZ az Alkotmányvédelmi Hivatal ellen a Pegasus-ügyben
A hivatal köteles arról nyilatkozni, hogy kezelnek-e adatokat a CEU egyik volt hallgatójáról, akinek a telefonján kimutatták az izraeli kémszoftver nyomait.
Papíron olyan egyszerűnek tűnik, de megint nem sikerült egy kerületi jegyzőnek új választási...
A szabály szerint ha egy választókerület körzetein belül 20 százaléknál nagyobb az eltérés a választásra jogosultak számában, új térképet kell rajzolni. Amin aztán már a 15 százalékos se haladhatja...
Megsemmisítette a bíróság a választókerületek átrajzolását a Belvárosban is
A választókerületi beosztást a helyi ellenzék támadta meg a Választási Földrajz és a TASZ segítségével.
Civil szervezetek a szuverenitásvédelmi törvényről: Nem más, mint titkosszolgálati eszközökre...
Közös nyilatkozatban jelentették be, hogy elutasítják a törvényt, és jogi segítséget nyújtanak majd azoknak, akiket vegzálni kezdenek.
Az ellenzék megtámadja a bíróságon az újrarajzolt V. kerületi választókerületeket
A nyolc új körzetből hat lakosságszáma legalább 5 százalékkal eltér az átlagostól, amit szerintük a jegyző nem indokolt meg rendesen.
Megsemmisítette a bíróság a szombathelyi választókerületi beosztást
Kevesebb választókerület lesz a lakosságszám csökkenése miatt, az új beosztásnál azonban a bíróság szerint a jegyző nem indokolta kellőképpen az aránytalanabb kerületek kialakítását.
Kövess minket Facebookon is!