Kivezették az EP-ülésről az üvöltöző román képviselőt, aki korábban ördögűzést ígért
Diana Iovanovici Şoşoacă az SOS Románia pártból az Európai Bizottság elnökéről szóló vitát szakította meg, szájkosarat is felvett, mielőtt kivezették volna a teremből.
Újraválasztották EP-elnöknek Roberta Metsolát
A béke fontosságát hangsúlyozó, szélsőbaloldali Irene Monteróval szemben nyert, újabb 2,5 évre vezetheti a képviselő-testületet.
Mozgalmas, de a szokásoktól eltérően Orbán nélküli nyitóülés jön az EP-ben
Az újrázásra készülő Von der Leyen az EP-ben is megküzd a szavazatokért, kiderül, hogy kapnak-e mérvadó posztokat, vagy karanténba szorítják a fideszesek EP-frakcióját. Az is eldől, mennyire...
Orbán ellenzése mellett dönthetnek az uniós csúcsvezetőkről
A múlt héten egy informális találkozón még nem jött létre az elvi alku, de azóta úgy tűnik, az EP-s középpártok megállapodtak a tisztségekről, amelyekről hivatalosan a csütörtökön kezdődő állam- és...
Több lap szerint megállapodtak az EU csúcstisztségeiről a középpártok, Von der Leyen újrázna
A Politico és a FAZ szerint a néppártiak, szocialisták és liberálisok azokról egyeztek meg, akik nevei már a múlt heti nem hivatalos EU-csúcs előtt is a sajtóban keringtek.
Meglepetésre eredménytelenül zárták az EU-csúcsot a vezető uniós posztokról
Négy tisztség van a csomagban, a Politico szerint a jobbközép Európai Néppárt két és felet akart, ami sok volt a szocialistáknak. Rutte hazafelé elárult pár részletet a tárgyalásairól Orbánnal.
Már hétfőn eldőlhet, hogy a magyar kormányplakátok arca marad az Európai Bizottság elnöke
Az EP-választások eredménye miatt még valószínűbb, hogy hiába Orbán ellenkezése, Ursula von der Leyen folytathatja. A három másik posztnál viszont a magyar kormány kaphat egy kommunikációs ziccert,...
Az Európai Parlament pert indít a magyar támogatások részleges feloldása miatt
Az EP korábban zsarolásra utalt, a leendő alperes Európai Bizottság szerint betartották az uniós jogot és megvédik a döntésüket a bíróságon.
Pert javasolnak az Európai Parlamentnek a magyar EU-pénzek részleges felszabadítása miatt
A véleményt még egy januári állásfoglalás alapján kérte ki a képviselő-testület arról, perelje-e az Európai Bizottságot.
Megegyeztek a hét éve gyűrt uniós menekültügyi csomag fő elemeiről
Kötelező tagállami szolidaritást és vizsgálatokat vezetnének be. Gyorsított határeljárás jöhet azoknak, akik valószínűleg nem kapnak menedékkérelmet.
Kövess minket Facebookon is!