Nyár
Vasárnap enyhül a kánikula, de a jövő hét elején még visszatér a nyári meleg
Egy hidegfront éri el vasárnap Magyarországot.
Lehet csodálatos étel is az unalmas tésztasalátákból
A megfelelő étel arra az állapotra, mikor felforr a fejünk a melegtől, és éhesek is vagyunk meg nem is. De hogyan tegyük túl magunkat a kihűlt tészta fogyasztásának ellentmondásain?
Már csak néhány napig lesz nagyon meleg, de vasárnap jön a hidegfront, ami után kicsit kevésbé...
Szombaton itt-ott nem kizárt némi zápor-zivatar.
Lekvárt főzni drága és fárasztó, miért csináljuk mégis?
Mi visz arra bárkit csillagászati gyümölcsárak mellett, hogy lekvárt főzzön be 2025-ben? Lekvármatek és kezdők buddhista szenvedései a ribizliládák felett.
Megdőlt a napi melegrekord, több mint 41 Celsius-fokot mértek az Alföldön
Eközben az ország nyugati részén alig volt 20 fok, a következő órákban pedig jönnek a viharok.
Hetek óta 28 foknál melegebb lakás, ilyen a hűtésszegénység Magyarországon
Ahol nincs lehetőség hatékony árnyékolásra vagy szellőztetésre, a hőmérséklet éjszaka sem csökken 28–30 fok alá, ami komoly egészségügyi kockázat.
Tudja bárki, hogyan kell megfőzni a kukoricát?
Hogyan ne rontsuk el azt a sok friss, édes ízt, ami a csuhé alatt van? Órákig kell főzni, vagy csak meleg fürdőt kell neki adni? Parázsba tegyük, vagy dobjuk be a mikróba?
Öntet nélkül a saláta csak egy halom levél
A nyár egyik legfontosabb alapreceptje egy igazán jó salátaöntet, aminek segítségével minden saláta száraz, nyomorúságos unalomból csodálatos, teljes értékű étellé változik.
Így tankolj az olasz vakációd alatt, hogy megspórold egy pizza árát
Olaszországban teljesen más a tankolás menete, mint itthon. Segítünk, hogy ne érkezzen felkészületlenül az olasz benzinkútra.
Így ismerheti fel első látásra és nyalásra a rossz fagyit
Szakértő segít, hogy messziről kiszúrjuk a kamu, színezékkel teli, pálma- és kókuszzsíros, habosítószeres fagyit, nehogy a hőguta hűvös hányingerbe torkolljon.









