Hintalovon Alapítvány

RSS

Öt újság is valótlanul állította, hogy LMBTQ-propagandát végez a Hintalovon Alapítvány az óvodákban

Az alapítvány egy konkrét szexuális visszaélés miatt tartott képzést, erről írta azt a Pestisrácok, a Mandiner, a Magyar Nemzet, a Vasárnap.hu és az Origo is, hogy bújtatott propagandát végeznek. A bíróság jogerősen helyreigazításra kötelezte a lapokat.

Tízből csak két felnőtt lépne közbe, ha a szeme láttára megütnének egy gyereket

Több mint százezer gyereket veszélyeztet erőszak vagy elhanyagolás Magyarországon és az esetek többsége még mindig rejtve marad. A gyermekek világnapján először a Telexen jelenik meg a Hintalovon Alapítvány gyermekbántalmazásról szóló átfogó kutatása, amely szerint minden tizedik magyar gyerek érzi úgy, hogy magára van hagyva.

Tényleg a bántalmazóknak kedvez Varga Judit törvényjavaslata a válásról?

A jövőben az egyik szülő kérésére is elrendelhetik a gyerek közös felügyeletét válásnál, amivel a nőjogi szervezetek szerint visszaélhetnek majd a bántalmazók. A miniszter komolytalannak tartja az aggályokat, a gyerekjogi szakértők szerint a javaslat nem ördögtől való, de nincsenek meggyőződve arról, hogy magyar viszonyok között működőképes.

Eurochild: Nem védi a gyereket, hanem nagyobb veszélynek teszi ki őket a melegellenes törvény

Európa legnagyobb nemzetközi gyermekjogi szervezete szerint a törvény egyértelműen sérti a gyermekeknek, az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye által rögzített jogait.

A szexuális célú gyermekkereskedem legtöbb áldozata magyar az EU-ban

Lesújtó a magyarországi helyzet, több gyerek áldozat van, mint felnőtt.