Helyesírási kvíz

RSS

4-0-s vagy 4-0-ás vereség? – Helyesírási kvíz 24.

Ly-nal vagy j-vel? Külön vagy egybe? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? Szuperszonikus vagy szuperszónikus? Tegye próbára tudását az egyéves Telexszel – már csak az elmaradhatatlan gifek miatt is érdemes!

Teljes körűen vagy teljeskörűen? – Helyesírási kvíz 23.

Külön vagy kötőjellel? U-val vagy ú-val? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? Higyje vagy higgye? Már csak a formabontó megoldókulcs miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Atlétikai vb vagy atlétikai-vb? – Helyesírási kvíz 22.

Külön vagy egybe? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? Egy vagy két n-nel? Tegye próbára tudását a Telexszel – már csak az elmaradhatatlan gifek miatt is érdemes!

Jelen lévő vagy jelenlévő képviselők? – Helyesírási kvíz 21.

U-val vagy ú-val? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? J-vel vagy ly-nal? Kétezerhúsz vagy kétezer-húsz? Már csak a formabontó megoldókulcs miatt is ugorjon neki tízkérdéses kvízünknek!

Sokmillió vagy sok millió dolláros kár? – Helyesírási kvíz 20.

Kötőjel nélkül vagy kötőjellel, egy vagy két k-val, kis vagy nagy kezdőbetűvel, Sebes-Körös vagy Sebes-Kőrös? Koronázza meg a háromnapos hosszú hétvégét augusztus 20-i gifekkel!

Biztató vagy bíztató jelek? – Helyesírási kvíz 19.

Mostani kérdéssorunkat is az elmúlt hetek néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze. Már csak a formabontó megoldókulcs miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Idegörlő vagy idegőrlő várakozás? – Helyesírási kvíz 18.

Kis vagy nagy kezdőbetű? Vesszővel vagy vessző nélkül? Egybe vagy külön? Biztos? Ezen a héten is tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva!

Lőjünk vagy lőjjünk sok gólt? – Helyesírási kvíz 17.

E heti összeállításunkban többek között a kettőzött mássalhangzóra végződő tulajdonnevek toldalékolása és a házszámokra vonatkozó tudnivalók is előkerülnek. Már csak a húsz parádés gif miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Két tucat vagy kéttucat államban? – Helyesírási kvíz 16.

Egybe vagy külön? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? J-vel vagy ly-nal? Galicia vagy Galícia? Tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva!

Elsőfokú vagy első fokú bíróság? – Helyesírási kvíz 15.

E heti összeállításunkban többek között a th végződésű idegen nevek toldalékolása és a névkiegészítők kérdésköre is előkerül. Tesztelje tudását a Telexszel – már csak a formabontó megoldókulcs miatt is érdemes!

Rogán féle vagy Rogán-féle minisztérium? – Helyesírási kvíz 14.

Egybe vagy külön? Kötőjellel? Szóköz nélkül? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? Megannyi kínzó kérdést teszünk fel ezen a héten is. Már csak a húsz parádés gif miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Diktátor-dinasztia vagy diktátordinasztia? – Helyesírási kvíz 13.

Nem változtattunk a recepten, így mostani kérdéssorunkat is az elmúlt hetek néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze. Tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva!

Túl van vagy túlvan a nehezén? – Helyesírási kvíz 12.

E heti összeállításunkban többek között a főnévi jelzős szerkezetek, a két l-re végződő igék származékai és a többszörös szókapcsolatok is előkerülnek. Tegye próbára tudását a Telexszel – már csak az elmaradhatatlan gifek miatt is érdemes!

Hátra van vagy hátravan még hat ülésnap? – Helyesírási kvíz 11.

E heti összeállításunkban többek között az első mozgószabály és a mennyiségjelzős szerkezetekre vonatkozó tudnivalók is előkerülnek. Már csak a 21 parádés gif miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Fiuk vagy fiúk született? – Helyesírási kvíz 10.

Jubileumi, tizedik kérdéssorunkat is az elmúlt hetek rázósabb eseteiből állítottuk össze. Tegye próbára tudását a Telexszel – már csak az elmaradhatatlan gifek miatt is érdemes!

Eltusolja vagy eltussolja az ügyet? – Helyesírási kvíz 9.

Tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva! E heti kérdéssorunkat is az elmúlt időszak néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze.

Gyurcsány-showt vagy Gyurcsány-show-t? – Helyesírási kvíz 8.

Zavarba ejtő kérdések, meghökkentő válaszok, a 2015 óta érvényes szabályzaton alapuló magyarázatok, no meg az elmaradhatatlan gifek – ez a hétvége sem múlhat el helyesírási kvíz nélkül.

Elbontatja vagy elbonttatja a villát? – Helyesírási kvíz 7.

Mostani kérdéssorunk is tíz olyan esetet tartalmaz, amely az elmúlt hetekben töprengésre késztette szerzőinket. Indítsa jól a háromnapos hosszú hétvégét, tesztelje magát a Telexszel!

Közvagyonkirablásról vagy közvagyon-kirablásról? – Helyesírási kvíz 6.

Mostani kérdéssorunk is olyan eseteket vonultat fel, amelyek az elmúlt hetekben kisebb-nagyobb fejtörést okoztak házon belül. Önnek mennének? Már csak a 21 gif miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

E heti vagy eheti oltási program? – Helyesírási kvíz 5.

Mostani feladatsorunkat is az elmúlt hetek néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze. Tesztelje tudását a Telexszel – már csak a nem mindennapi megoldókulcs miatt is érdemes!

Három és félmillió vagy három és fél millió? – Helyesírási kvíz 4.

Mostani kvízünket is olyan esetekből állítottuk össze, amelyek az elmúlt hetekben fennakadtak a Telex hibajavító különítményének szűrőjén. Bónusz: 21 parádés gif.

Több lépcsős nyitás vagy többlépcsős nyitás? – Helyesírási kvíz 3.

Mostani kérdéssorunk is tíz olyan esetet tartalmaz, amely az elmúlt hetekben fejtörésre késztette szerzőinket. Ne hagyja ki minden idők legszórakoztatóbb megoldókulcsát!

Szél Bernadettel vagy Szél Bernadett-tel? – Helyesírási kvíz 2.

Tíz fogós kérdés, tíz helyes válasz, ráadásként pedig jön minden idők legszórakoztatóbb megoldókulcsa. Tanuljon a telexes újságírók hibáiból!

Obrusánszki-család vagy Obrusánszki család? – Helyesírási kvíz

Tesztelje tudását a Telex kérdéssorával! Csak tíz kérdés. Amit garantálunk: megoldókulcs még soha nem volt ennyire szórakoztató.