4-0-s vagy 4-0-ás vereség? – Helyesírási kvíz 24.

Ly-nal vagy j-vel? Külön vagy egybe? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? Szuperszonikus vagy szuperszónikus? Tegye próbára tudását az egyéves Telexszel – már csak az elmaradhatatlan gifek miatt is érdemes!

Teljes körűen vagy teljeskörűen? – Helyesírási kvíz 23.

Külön vagy kötőjellel? U-val vagy ú-val? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? Higyje vagy higgye? Már csak a formabontó megoldókulcs miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Atlétikai vb vagy atlétikai-vb? – Helyesírási kvíz 22.

Külön vagy egybe? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? Egy vagy két n-nel? Tegye próbára tudását a Telexszel – már csak az elmaradhatatlan gifek miatt is érdemes!

Jelen lévő vagy jelenlévő képviselők? – Helyesírási kvíz 21.

U-val vagy ú-val? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? J-vel vagy ly-nal? Kétezerhúsz vagy kétezer-húsz? Már csak a formabontó megoldókulcs miatt is ugorjon neki tízkérdéses kvízünknek!

Sokmillió vagy sok millió dolláros kár? – Helyesírási kvíz 20.

Kötőjel nélkül vagy kötőjellel, egy vagy két k-val, kis vagy nagy kezdőbetűvel, Sebes-Körös vagy Sebes-Kőrös? Koronázza meg a háromnapos hosszú hétvégét augusztus 20-i gifekkel!

Biztató vagy bíztató jelek? – Helyesírási kvíz 19.

Mostani kérdéssorunkat is az elmúlt hetek néhány elgondolkodtatóbb esetéből állítottuk össze. Már csak a formabontó megoldókulcs miatt is tegye próbára tudását a Telexszel!

Idegörlő vagy idegőrlő várakozás? – Helyesírási kvíz 18.

Kis vagy nagy kezdőbetű? Vesszővel vagy vessző nélkül? Egybe vagy külön? Biztos? Ezen a héten is tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva!

Lőjünk vagy lőjjünk sok gólt? – Helyesírási kvíz 17.

E heti összeállításunkban többek között a kettőzött mássalhangzóra végződő tulajdonnevek toldalékolása és a házszámokra vonatkozó tudnivalók is előkerülnek. Már csak a húsz parádés gif miatt is...

Két tucat vagy kéttucat államban? – Helyesírási kvíz 16.

Egybe vagy külön? Kis vagy nagy kezdőbetűvel? J-vel vagy ly-nal? Galicia vagy Galícia? Tesztelje tudását a Telexszel, és okuljon szórakozva!

Elsőfokú vagy első fokú bíróság? – Helyesírási kvíz 15.

E heti összeállításunkban többek között a th végződésű idegen nevek toldalékolása és a névkiegészítők kérdésköre is előkerül. Tesztelje tudását a Telexszel – már csak a formabontó megoldókulcs miatt...

Kövess minket Facebookon is!