Főzelék
Az élelmiszer drága, de még mindig olcsóbb főzni, mint kifőzdében enni
február 25. – 13:20 - Ács Bori
Kiszámoltuk, valóban drága-e megfőzni az olyan szimpla ételeket, mint a bableves, a főzelék, a rántott hús vagy a palacsinta, és hogy igaz-e, hogy ehelyett már jobban megéri kifőzdékbe járni. Még...
Annyira meleg van, hogy uborkát teszünk a krumplifőzelékbe
2023. június 21. – 10:11 - Ács Bori
Főzőiskolánk sokadik epizódjában egy kényelmes, könnyű, de laktató hagyományos étel zelleres, uborkás változatát tanítjuk meg, akár kezdőknek is.
Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!
2023. március 26. – 08:10 - Ács Bori
A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...
A tökfőzelékrecept, ami kigyógyítja a trutymós traumákat
2022. június 9. – 03:12 - Ács Bori
Mennyire nehéz szembenéznünk a félelmeinkkel, hogy megismerhessük ennek a meghurcolt ételnek az izgalmas, csodálatos változatát?