Fermentált
Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?
2024. május 12. – 14:14 - Ács Bori
Hogyan készül a világ egyik legjobb ízesítője, a miso paszta, mit csinálnak vele a gombaspórák és miért érdemes mindenkinek szeretni és használni otthon?
Az igazi savanyú káposztához csak só kell
2023. november 12. – 10:14 - Ács Bori
Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.
Amitől minden étel és ital funky lesz
2023. október 11. – 15:22 - Ács Bori
Fermentálás a kovászos uborkán messze túl: ropogósok, fűszerek, krémek és buborékos, frissítő italok. Az erjesztés legmenőbb irányzatai és ügyes alkalmazása egy kísérleti vacsorán keresztül.
Több száz éves egészséges recept, amitől a levesek üdébbek lesznek: a cibere
2023. szeptember 17. – 08:34 - Ács Bori
Ősi magyar módszer, amely a most legdivatosabb konyhai divatokba illik, mégsem erjeszt ma senki búzakorpát, hogy ételeit ízesítse vele. Megéri-e 2023-ban több száz éves magyar recepttel kísérletezni?