Toroczkai László: Magyar Péternek és Orbán Viktornak is a Mi Hazánk szavazói kellenek

2024. október 24. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Én úgy szoktam mondani, hogy a Fidesz halálos öleléséből nem kérek. Magához ölelte már nagy szeretettel a Független Kisgazdapártot, a MIÉP-et, a Kereszténydemokrata Néppártot, és láttuk, mi lett ezekből a pártokból. Ez az, amit nem szeretnék”,

szögezte le Toroczkai László. A Mi Hazánk elnöke a párt október 23-i „turulvédő” rendezvénye után a 24.hu-nak adott interjújában a Fideszt és Magyar Péter is szemfényvesztőnek és csalónak nevezte.

Toroczkai László szerint az, hogy Lázár János védelem alá vette a Turul-szobrot, mindössze „egy fideszes trükk”, csak a Mi Hazánk vitorlájából próbálták kifogni a szelet: azon túl, hogy a miniszter írt egy Facebook-posztot, semmi nem történt, és biztos benne, hogy meg sem írták a rendeletet. Ezzel szemben Toroczkai szerint ők már benyújtottak egy törvényjavaslatot. Az újságíró felvetésére, hogy Lázárék lépése vajon már annak a jele, hogy a Fidesz rámozdult a Mi Hazánk szimpatizánsaira, a pártelnök egyértelmű igennel válaszolt.

„Mind Magyar Péternek, mind Orbán Viktornak a Mi Hazánk szavazói kellenek. Fej-fej mellett állnak, és csak mi jutunk be még rajtuk kívül a parlamentbe a jelenlegi felmérések szerint.”

Ezután a lap azt feszegette a Mi Hazánk vezetőjénél, mit üzenne azoknak, akik szerint a Turul mint nyilas-szimbólum sokak érzékenységét sérti, Toroczkai pedig azt válaszolta: minden tömeggyilkosságot és diktatúrát visszautasítanak és elítélnek, viszont ismer olyan zsidót, akit ez nem bánt.

„Reiner Péter, aki ma itt volt, és aki ezt egy interjúban, a Magyar Jelenben is elmondta, ő ma itt tüntetett velünk. Ő itt született valamelyik épületben zsidóként, és ő elmondta, hogy ő minket támogat. Én ezt tudom mondani.”

Ezzel szemben szerinte Kovács Gergely polgármester nem dönthet le egy nemzeti jelképeket csak azért, mert éppen őt választották meg a kerületben. Ezért kell szerinte a nemzeti jelképeket állami védelem alá venni, és ezért nem jó Lázár János rendelete sem. „Most képzelje el azt, hogy egy településen mondjuk megválasztanak egy olyan magyargyűlölő polgármestert, aki elkezdi az ottani magyar nemzeti szimbólumokat ledönteni. Ő nem a nyilasokra fog hivatkozni, hanem azt mondja, hogy őt ez zavarja. És akkor onnantól kezdve Magyarország elveszíti magyar jellegét?”, tette fel a kérdést a pártelnök.

A Mi Hazánk október 23-i ünnepi, turulvédő megmozdulásán a Telex stábja is részt vett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!