Magyar Péter szerint nehéz lesz a jelentkezőkből kiszűrni az alkalmasakat, és akiket „mások akarnak betenni a játékba”

2024. október 24. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem csak országgyűlési képviselőket keresünk, több ezer emberről beszélünk. Leendő nagykövetek, állami cégvezetők, kormányhivatalok vezetői, tehát az egész államapparátus, ami sok ezer ember”, részletezte Magyar Péter a hvg360 kérdésére, hogyan képzeli a pártja körüli toborzást a közeljövőben.

Magyar a Tisza Párt október 23-i, Széna téri rendezvényén hirdetett meg egyfajta képviselői X-Faktort, amikor arról beszélt: olyan hazaszerető nőket és férfiakat keresnek mostantól, akik a maguk szakterületén világos vízióval rendelkeznek, és vállalják a közszereplői léttel járó nehézségeket is. A 106 egyéni választókerületi jelölt mellett tehát szakembereket is toboroznak, akik abban segítik a Tisza Pártot, hogy a 2026-os választás után zökkenőmentesen tudják átvenni a kormányzást.

A Tisza elnöke a lapnak most azt mondta, nem „a nulláról” kezdik el ezt a folyamatot, és már van is néhány kiválasztott emberük, de a jelöltek és a kormányprogram bejelentésével még kivárnak. Az ország vezetőinek kiválasztása szerinte egy soklépcsős folyamat, amelyben nem ő fog egyesével leülni a több ezer jelentkezővel, hanem egy profi HR-csapatot is bevonnak. A pályázóknak bizonyos képzettségekkel, szakmai múlttal, valamint valamennyi politikai alkalmassággal is rendelkezniük kell.

Magyar szerint mindezt nem lehet levezényelni két hónap alatt, mint egy nagy multinál, „mert itt lakva ismerszik meg az ember”. A vidéki országjáró túráikon pedig helyben kell majd megmutatniuk a jelölteknek, hogy

„valóban hallgatnak-e rájuk az emberek, hogy valóban köztiszteletben állnak-e, valóban elismertek-e, valóban nincs vaj a fülük mögött”.

Céljuk, hogy kiszűrjék azokat a jelölteket, „akiket mások akarnak betenni ebbe a játékba”. Magyar szerint ugyanis folyamatos az ilyen típusú próbálkozás, és a Tisza elnöke arra is számít, hogy nagyon sok jelentkezőjük lesz az ország minden területéről. Az országgyűlési képviselőjelöltek kiválasztásával kapcsolatban azt mondta, ebben a párt vezető testületei lesznek illetékesek, ami jelenleg az elnökségből áll, de a jövőben lesz megyei elnökség és regionális elnökség is, így ha egy alapszervezet jelöl egy vezetőt, róla ők, ha egy megyei, akkor megyei szinten döntenek.

A Potápi Árpád János halálával a Tolna megye 2-es körzetben szükségessé vált időközi választás tiszás indulásával kapcsolatban Magyar ezúttal sem adott választ, szerinte ezzel „ildomos várni” még legalább egy hetet, tíz napot.

A Tisza Párt első 56-os megemlékezésén a Telex stábja is ott volt, és a helyszínen kérdeztük a résztvevőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!